RASVETLITI UBISTVO NOVINARA: MUP obećao da će učiniti sve da se otkriju ubice Milana Pantića
Foto: Privatna Arhiva

nerešen zločin

RASVETLITI UBISTVO NOVINARA: MUP obećao da će učiniti sve da se otkriju ubice Milana Pantića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je danas najavilo da će tužilaštvu staviti na raspolaganje sve svoje kapacitete, kako bi posle 16 godina bile otkrivene i kažnjene ubice novinara Milana Pantića.

MUP je u saopštenju naveo da "će staviti na raspolaganje sve svoje kapacitete - ljudstvo i resurse nadležnim organima, kako bi, posle 16 godina tapkanja u mestu, došli do pune istine" o tom zločinu.

To će biti uradjeno kako bi "ovaj brutalni i kukavički zločin nad novinarom koji je svoj posao obavljao predano i profesinalno, bio u najkraćem roku u potpunosti rasvetljen, a počinioci procesuirani i adekvatno kažnjeni". Podseća se da je Uprava kriminalističke policije 15. maja 2017. prosledila izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Jagodini u vezi sa ubistvom novinara

Milana Pantića iz Jagodine, koje se dogodilo 11. juna 2001. godine. Nakon toga, Uprava kriminalističke policije dobila je, 8. juna 2017., zahtev tužilaštva za prikupljanje potrebnih obaveštenja i preduzimanje odredjenih dodatnih mera i radnji, radi potpunog razjašnjenja dostavljenih podatak, dodao je MUP Srbije.

Dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić ubijen je u ranim prepodnevnim satima 11. juna 2001. ; "udarcima tupim predmetom u glavu" u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, kada se vraćao iz prodavnice. Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić je nedavno izjavio da su utvrdjeni nalogodavci, organizatori i izvršioci, kao i motiv, i da je sav materijal predat tužilaštvu u Jagodini. Matić je rekao da su nalogodavci i izvršioci sa teritorije Beograda i Jagodine, kao i da je Pantić ubijen zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije. Pantić je pisao o malverzacijama u Jagodinskoj pivari i cementari u Popovcu kod Paraćina.

Komisija za istraživanje ubistava novinara traži da slučaj preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal jer zamenik višeg javnog tužioca u Jagodjini traži dodatna objašnjenja, što, kako ocenjuje komisija, "vodi u nova prolongiranja i neefikasan rad".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track