UŽAS KOD ŠAPCA: Krenuo da kreči, raznet u eksploziji
Foto: Kurir

UBISTVO U MAČANSKOM PRNJAVORU

UŽAS KOD ŠAPCA: Krenuo da kreči, raznet u eksploziji

Crna Hronika -

Moler Slobodan Trninić (50) iz Mačvanskog Prnjavora, koji je odranije poznat policiji, poginuo je kada je njegov automobil u toku vožnje odleteo u vazduh

ŠABAC - Slobodan Trninić (50), moler iz Mačvanskog Prnjavora kod Šapca, poginuo je kada je njegov automobil u toku vožnje odleteo u vazduh. Od strahovite eksplozije delovi kola leteli su na sve strane, a nesrećni Trninić bukvalno je katapultiran 20 metara od vozila i preminuo je od teških povreda.

Trninić se kretao iz pravca Loznice ka centru Prnjavora, gde je krenuo da kreči jednu kuću. Prema rečima očevidaca, on je na glavni put skrenuo oko 8.15 iz ulice u kojoj živi, da bi posle 500 metara auto eksplodirao.

Sve se zatreslo

Eksplozija se čula kilometrima daleko, a osim Trninića, čudo je da niko drugi nije stradao.

- Kažu da se cela kuća zatresla kada je puklo, a radnici na obližnjoj kući jedva su ostali na nogama. Policija je blokirala ovaj deo, tako da su ostali zarobljeni na krovu - priča jedan od Prnjavoraca.

foto: Kurir

Kada je odjeknula detonacija, meštani Mačvanskog Prnjavora su pretpostavili da je saobraćajna nesreća ili da je pukla guma.

- Bila sam u kupatilu, čula se eksplozija. Mislila sam da je sudar. Istrčala sam napolje u spavaćici. Videla sam dim i smrskani automobil. Dim je kuljao. Videla sam da se nešto dešava kod mosta. Tamo je ležao čovek, sav u krvi, potrbuške, ruka mu se još tresla. Od eksplozije je ostao bez garderobe. Na njemu su bile samo čarape, donji veš nije imao. Ubrzo mu je stigao i otac. Pozlilo mu je, srušio se ovde na travnjak - priča šokirana komšinica Mila Trifković.

Iako je Hitna pomoć stigla za manje od pet minuta, Trninić ubrzo preminuo.

U Mačvanskom Prnjavoru kažu da je bio dobar čovek, iako je zbog pokušaja ubistva odležao tri i po godine u zatvoru.

foto: Kurir

Problemi sa zakonom

- Da se bavio kriminalom, sigurno ne bi radio kao moler. Krenuo je jutros po prijatelja Savatića, imali su neki moleraj da odrade u Šapcu. Bio je u zatvoru jer se zakačio se s komšijom i pucao na njega - priča Zlatan Krsmanović.

Kako saznajemo, uzrok napada su najverovatnije neraščišćeni računi.

Nameštali bombu

KOMŠIJSKI PAS LAJAO NA ATENTATORE

Meštani koji žive u ulici nastradalog Slobodana pričaju da je juče oko pola četiri ujutru pas iz dvorišta preko puta Trninićevog toliko lajao i režao da se činilo, kako rekoše, „kao zemlju da će pregristi“.

- Verovatno je atentator u to vreme nameštao eksplozivnu napravu pod njegov automobil. Međutim, niko nije mogao da nasluti šta se zapravo dogodilo - pričaju naši sagovornici.

Dosije

Sam sebe upucao

Slobodan Trninić 2012. osuđen je za pokušaj ubistva iz 2002.

Tada je izrešetao muškarca u noge i u stomak, pa pobegao u Nemačku

U Nemačkoj je uhapšen i isporučen Srbiji, u zatvoru ležao do 2015.

U februaru 2016. ranjen u nogu, policiji ispričao da ga je upucao muškarac s fantomkom

Istraga utvrdila da je Trninić sam sebi naneo povrede

Kurir / Tatjana Cvejić

POSLE NEZAPAMĆENE EKSPLOZIJE KOD ŠAPCA: Ovaj čovek je sedeo za volanom raznetog automobila

(FOTO) STRAVIČNA EKSPLOZIJA KOD ŠAPCA: Auto eksplodirao u vožnji, poginuo vozač, srča i delovi leteli 40 metara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja