OKONČANO SUĐENJE SVIREPOM UBICI: Zaklao bivšu suprugu i  dobio 11 godina zatvora, porodica žrtve u šoku!
Foto: Privatna Arhiva

zločin koji je potresao suboticu

OKONČANO SUĐENJE SVIREPOM UBICI: Zaklao bivšu suprugu i dobio 11 godina zatvora, porodica žrtve u šoku!

Crna Hronika -

SUBOTICA - Miloš Čodanović (28) iz Subotice, slabovidi sportista i državni prvak u bacanju kugle osuđen je 9. juna, na jedanaest godina zatvora, zbog ubistva bivše supruge Monike Ikotić (44).

Portparol Višeg suda u Subotici Rajko Maravić je potvrdio da je Viši sud u Subotici prihvatio sporazum o priznanju krivice sa optuženim, osudivši ga na 11 godina zatvora za ubistvo bivše supruge. Ubica nema pravo na žalbu na izrečenu presudu i najverovatnije će zatvorsku kaznu služiti u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Čodanović je svirepo ubistvo bivše supruge izvršio 7. februara, ove godine, istog dana je uhapšen, određen mu je pitvor od mesec dana, na koji se žalio, a posle četiri meseca sporazumeo se sa Višim sudom, priznanjem krivice, što je ubrzalo izricanja kazne.

Čodanović je ubistvo izvršio u prisustvu Monikine majke Julie, došao je u njenu kuću sa buketom cveća pa niko nije slutio tragediju. Monikina majka Julia Ikotić, zanemela je kada je videla da je Miloš zgrabio kuhinjski nož i počeo da ubada njenu kćer. Uhvatila ga je za kaput, ali se nasilnik okrenuo nožem ka njoj, gurnuo je prema zidu i vratima. Kada se pribrala, pozvala je policiju i hitnu pomoć, pa je na mestu ubistva Miloš i uhapšen.

foto: Privatna Arhiva

—Još sam u bolu za svojom kćerkom. Razočarana sam zbog svega. Šta mi da kažemo, možemo samo da kukamo do kraja života, svaki dan nam je sve teže. Ne možemo da se pomirimo sa tim da su deca izgubila majku, a ja plačem za svojim detetom. Nikada nećemo moći da je prežalimo, kaže posle presude majka pokojne Monike.

Miloš Bojović, advokat porodice Ikotić, kaže da je porodica i dalje pod stresom i u dubokoj žalosti.. —Tragedija je velika, ali otac je inače bio u kontaktu sa decom i sada brine o njima. Svi su u šoku. Ubica je dobio 11 godina, presuda je konačna i okrivljeni će na izvršenje kazne, a porodica nije imala nikakve dodatne primedbe, u žalosti su i teško su se suočili sa gubitkom, kaže Bojović za Kurir.

Okrivljeni Miloš je došao u kuću porodice Ikotić, u ulici Stevana Sremca broj 7, u jutarnjim satima, sa cvećem, a Monika mu je pripremila kafu. Miloš kao da je hteo da se miri sa njom ponovo, niko nije očekivao da će već narednih minuta zgrabiti nož i pred majkom početi da je ubada po telu. Rezom ispod potiljka, sve do kičmenog stuba, ranama u predelu leve šake, leve podlaktice i nadlaktice i leve dojke Miloš je usmrtio bivšu ženu. Majka Julia ga je vukla za kaput sa leđa, ali nije uspela da ga zaustavi u krvničkom deliktu. Jedva se otrgla kada je i nju napao nožem, pa je u bunilu jadna žena pritrčala telefonu, pozvala policiju.

Čodanović je odmah nakon ubistva u dvorištu porodice Ikotić uhapšen. Vikao je, pričala je tada Julia, „spasite moju ljubav”, a u sledećem momentu „imam dobre advokate, koji će mene izvući”. Moniku nisu uspeli da spasu u subotičkopj bolnici, odmah posle reanimacije umrla je od posledica ranjavanja nožem. Čodanović je dobio 11 godina zatvora. U toku istrage, veštačili su ga i stručnjaci u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Iznenađeni su bili i njegovi prijatelji činjenicom, da je neprežaljena ljubav mogla da ga odvede u krivično delo ubistva. (N. H.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako se proganjaju nezavisni novinari u Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track