Najnovije vesti

POSLE SMS PROTIV VUČIĆA GA UHAPSILI I ODVELI U ZATVORSKU LUDNICU: Držali ga tamo 6 meseci, čovek UMRO!
Foto: Privatna Arhiva

Sumnjiva smrt zatvorenika, porodica traži istragU

POSLE SMS PROTIV VUČIĆA GA UHAPSILI I ODVELI U ZATVORSKU LUDNICU: Držali ga tamo 6 meseci, čovek UMRO!

Crna Hronika
13:40h

Avokat i član Beogradskog sindikata Feđa Dimović saopštio je da je danas u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pod sumnjivim okolnostima umro njegov branjenik Milorad Nikolić (45) iz Crvenke.

Nikolić je krajem prošle godine uhapšen i optužen da je ugrozio bezbednosti tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića zato što je tokom novembra i decembra 2016. slao preteće SMS poruke na mobilni telefon svog poznanika Danka Batanića.

foto: Privatna Arhiva

"Predmetne poruke koje je moj branjenik poslao su bile političke prirode, kojima je on izrazio svoj lični stav o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji. Njima ni na koji način nije moglo biti ugroženo spokojstvo najviših nosilaca državne vlasti, pre svega jer iste nikada nisu javno objavljene, niti na bilo koji drugi način saznate od strane aktuelnog predsednika i ministra unutrašnjih poslova. Dokaz tome je da Osnovno javno tužilaštvo u Vrbasu nije ni predložilo saslušanje Vučića i Stefanovića", izjavio je Dimović.

On je istako da je uprkos tome policija iz Kule uhapsila Nikolića 14. decembra, dan kasnije mu je u Osnovnom sudu u Vrbasu određen pritvor, a a  21. decembra  2016. je po naredbi Okružnog javnog tužilaštva u Vrbasu ekspresno prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde je i umro.

Na sve to, kako sitiče Dimović, Nikoliću su veštaci psihijatar i psiholog 28. dembra 2016. utvrdili da boluje od paranoidne shizofrenije i da postoji opasnost da će ponoviti slična ili teža krivična dela!

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

"Napominjem da je moj branjenik bio neosuđivano lice, da za svojih 45 godina života nikada ranije nije bio lečen od bilo koje vrste duševne bolesti, da nikada nije bio sklon agresivnom ili bilo kakvom drugom neprimerenom ponašanju. Sasvim suprotno, moj branjenik je bio profesionalni sportista, uzoran građanin, dobar hrišćanin i pravoslavac, a pre svega dobar čovek, koji nikada u životu nije ni mrava zgazio", istakao je Dimović.

On je za najavio da će od nadležnih organa zahtevati da se sprovede detaljna istraga o uzroku smrti Milorada Nikolića i da će njegova porodica tražiti da se izvrši obdukcija.

foto: Privatna Arhiva

Koliko nadležnu nosu vodili računa o dostojanstvu pokojnika i njegove poreodice govori i to da je na obaveštanje o njegovoj smrti hemijskom olovkom dopisano: "Kako dobiti leš".

foto: Privatna Arhiva

"Odgovornost leži na Osnovnom sudu u Vrbasu i Višem sudu u Somboru, koji su uporno produžavali pritvor Nikoliću, iako je postojala preporuka sudskih veštaka da se odredi mera lečenja na slobod", zaključio je Dimović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako se proganjaju nezavisni novinari u Srbiji?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...