ŠTA KRIJU PA NE DAJU NALAZ OBDUKCIJE? Nikolića držali u ludnici dok nije umro, porodica sumnja da je ubijen!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ČUVARI SU FA ZVALI ČOVEK BEZ DELA

ŠTA KRIJU PA NE DAJU NALAZ OBDUKCIJE? Nikolića držali u ludnici dok nije umro, porodica sumnja da je ubijen!

Crna Hronika -

Milorad Nikolić iz Crvenke, koji je pod misterioznim okolnostima nedavno preminuo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, iza rešetaka se našao kada ga je komšija prijavio da mu šalje SMS poruke, koje su protumačene kao pretnja predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru policije Nebojši Stefanoviću.

foto: Privatna Arhiva

Sumnjiva smrt Milana Nikolića teška je optužba za sa sadašnju vlasti, i kod građana izaziva jezu, strah i nevericu, jer je za neverovati da je neko držan u zatvoru, neodgovarajuće lečen, i na kraju preminuo pod nepoznatim okolnostima, a da je njegova krivica bila samo slanje poruka.

Nikolićev advokat Feđa Dimović, koji je mesecima vodio bezuspešnu borbu za svojg klijenta, osvrćući se na ceo slučaj, kaže da ništa slično nije imao u svojoj karijeri, a da ni njegove kolege s kojima je u kontaktu u svojoj praksi nisu doživele ništa slično:

foto: Filip Plavčić

- Niko nikad nije čuo za ovakvu situaciju. Nikolića su stražari zvali „čovek bez dela“! Krivično delo koje se njemu stavljalo na teret ne zahteva tako dug pritvor, a pogotovo ne da neko bude smešten u bolnici, odnosno ludnici i da ga totalno izoluju. Uz obrazloženje da će on ponoviti to krivično delo i da će ponovo ugroziti sigurnost najviših državnih organa, koji su, kako se kaže u tom rešenju o pritvoru, ključne figure za stabilnost države. U slučaju da je imao tu dijagnozu, a mislimo da nije, trebalo ga je lečiti u mentalnoj bolnici na slobodi. To je potpuni apsurd - rekao je Dimović za Kurir.

Porodica Milorada Nikolića (45 veruje da je nesrećni čovek bio žrtva i fizičkog nasilja. Pored toga što njegova porodica tvrdi da je nevin procesuiran, kao i da je njegova smrt krajnje sumnjiva, ono što im nakon sahrane ne da mira jeste prizor koji ih je zadesio kad su prekjuče na groblju otvorili sanduk.

- Imao je modrice na čelu, oko očiju i na nosu, zbog čega sumnjamo da je u zatvorskoj bolnici trpeo i fizičko nasilje. I dalje ne možemo ništa da tvrdimo jer nismo dobili obdukcioni nalaz, iako smo ga zahtevali. Samo su mi rekli da je reč o prirodnoj smrti i da je uzrok prestanak rada srca, ali su nalaz odbili da mi pošalju uz objašnjenje da ću ga dobiti tek kad se završe toksikološke analize. Nemamo mira zbog podliva koje smo videli na bratovom licu, a koje nikad ranije nije imao - rekao je Dragan Nikolić, brat preminulog.

Kljukali ga lekovima

Majka preminulog Milorada, Draga Nikolić, ističe da je Milorad bio zdrav, ali da su ga proglasili šizofrenim.

- Na pravdi boga proglasili su ga ludim. Stavili ga u sobu sa čovekom koji je ubio majku. Kada su ga brat i sestra posećivali, videli su da nije dobro. Dešavalo se da zbog lekova nije bio u stanju da jede. Žalio se kako ima jaku terapiju i da mu utiče na raspoloženje. Šta drugo da mislim nego da su ga ubili. Ubili su ga oni koji su ga nevinog zatvorili. Pitam se kome je to moj sin mogao da naudi porukama - kuka očajna žena.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track