SLUČAJ MISTERIOZNE SMRTI U ZATVORSKOJ BOLNICI DOBIO EPILOG: Evo šta kažu od čega je umro Milorad Nikolić!
Foto: Privatna Arhiva

MILAN STEVOVIĆ, DIREKTOR UPRAVE ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA

SLUČAJ MISTERIOZNE SMRTI U ZATVORSKOJ BOLNICI DOBIO EPILOG: Evo šta kažu od čega je umro Milorad Nikolić!

Crna Hronika -

Izvršena je obdukcija, reč je o plućnoj emboliji koja je nastupila kretanjem tromba, najverovatnije iz donjih ekstremiteta, rekao je Stevović

BEOGRAD - Milan Stevović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, izjavio je u vezi sa smrću pritvorenika Milorada Nikolića u Specijalnoj zatvorskoj bolnici da prema Nikoliću nije bilo nikakvog fizičkog nasilja ili torture i da je to pokazala i obdukcija.

- Ono sa čim mi raspolažemo, a to su medicinski pokazatelji tretmana, mogu odgovorno da tvrdim da ovde nije reč o nasilnoj smrti. U pitanju je nenasilna smrt. Izvršena je obdukcija, reč je o plućnoj emboliji koja je nastupila kretanjem tromba, najverovatnije iz donjih ekstremiteta - rekao je za Tanjug Stevović.

Kako je rekao, pacijent je primljen u Specijalnu zatvorsku bolnicu početkom aprila, sa posebnom dijagnozom, i od tada mu je pružena sva moguća medicinska usluga i pomoć.

Nikolićeva porodica je tvrdila da je on preminuo pod misterioznim okolnostima u zatvorskoj bolnici, da je bio žrtva i fizičkog nasilja i da nisu dobili nalaz sa obdukcije.

Nikolić je, podsetimo, krajem prošle godine uhapšen, a potom sa psihijatrijskom dijagnozom smešten u zatvorsku bolnicu pod optužbom da je ugrozio bezbednost tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića, tako što je slao preteće SMS poruke na mobilni telefon svog poznanika Danka Batanića.

Kurir / E. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: "Sin mi je mrtav zbog poruka protiv Vučića!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track