VOĐA GRUPE AMERIKA: Peruanci izručuju Jakšića Grčkoj?!
Foto: Printscreen

TRAŽI GA ATINA

VOĐA GRUPE AMERIKA: Peruanci izručuju Jakšića Grčkoj?!

Crna Hronika -

Jakšić je u januaru osuđen u Limi na 20 godina zatvora zbog finansiranja mreže krijumčara kokaina

LIMA - Zoran Jakšić, označen kao vođa kriminalne grupe „Amerika“, koji je uhapšen prošle godine u Peruu, trebalo bi da bude izručen Grčkoj, pišu peruanski mediji.

- Jakšić, koji je imao 46 različitih identiteta i 10 pasoša, biće izručen Grčkoj jer je proglašena „pasivna ekstradicija“ nakon zasedanja Apelacionog suda u Atini. On se u Grčkoj tereti za kriminalne aktivnosti zbog kojih treba da odsluži kaznu - navode mediji.

Jakšić je optužen da je bio vođa grupe „Amerika“, kriminalne organizacije koja je švercovala kokain, heroin i marihuanu, zbog krađe automobila, kidnapovanja i podstrekivanja na ubistvo.

- Istraga koja je vođena protiv njega, a u koju je bila uključena i američka DEA, pokazala je da je bio na čelu grupe koja je drogu iz Perua i Ekvadora slala u Evropu, na dva različita načina - preko velikih kargo brodova i preko „mula“ - objašnjavaju mediji.

Jakšić je u januaru osuđen u Limi na 20 godina zatvora zbog finansiranja mreže krijumčara kokaina, koja u ovoj zemlju deluje još od devedesetih godina.

Kurir / J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track