ISPOVEST SINA POGINULOG JEDRILIČARA Emil: Moj otac je živeo za jedrenje i letenje
Foto: Privatna Arhiva

Tragedija

ISPOVEST SINA POGINULOG JEDRILIČARA Emil: Moj otac je živeo za jedrenje i letenje

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ne znam tačno kako se nesreća dogodila, osim da se jedrilica u kojoj se nalazio moj otac srušila. Poslednji put smo se videli na fakultetu u petak po podne i dan kasnije su mi javili da je poginuo.

Ovim rečima započinje razgovor za Kurir Emil Veg, stariji sin Aleksandra Vega, pilota i dugogodišnjeg profesora Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je nastradao kad je jedrilica „cirus“, kojom je upravljao, pala u ataru sela Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice.

Ostavio dva sina

Veg je bio dugogodišnji član Aero-kluba Sremska Mitrovica i jedan od najiskusnijih pilota na ovim prostorima i važio je za istinskog zaljubljenika u jedrilice i letenje. Aleksandar je iza sebe ostavio dva sina, Emila, docenta na Mašinskom fakultetu, i deset godina mlađeg Marka, koji je student na istom fakultetu i koji je nasledio očevu ljubav prema jedrilicama.

- Moj otac je proveo mnogo vremena u vazduhu. Leteo je na tom aerodromu i to je mu bila matična baza. Leteo je po celom svetu, poslednje dve godine bio je i u Brazilu. Takmičio se ovde u Srbiji. Nije imao nikakav zdravstveni problem i, koliko znam, za obnavljanje letačke dozvole lekarski pregled se radi na svakih šest meseci. Šta se zaista desilo, pokazaće izveštaj sa sudske medicine - rekao je Emil Veg i dodao da je njegov otac uživao da drži obuku svima koji su želeli da upoznaju lepotu jedrenja.

Emil je zahvalio svima koji su zvali porodicu da izjave saučešće, a među njima su mnogobrojne kolege, studenti, prijatelji i zaljubljenici u letenje.

Letelica ispravna

Izvor blizak istrazi otkriva da je letelica bila ispravna, kao i da postoje dve mogućnosti koje su mogle da izazovu tragediju kod Sremske Mitrovice.

- Jedna je da mu je pozlilo, a druga da je došlo do ljudske greške. Kako je reč o iskusnom letaču, profesoru, verovatno mu se slošilo, te je zbog toga pao - objašnjava naš izvor.

J. R. - J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track