Najnovije vesti

TUGA U MOSKVI I NOVOM SADU: Na Vidovdan sahranjen Dimitrije Saša Jojić, dugari dali pomen u centru grada
Foto: Slađana Stojanović

Borac za pravdu poginuo u siriji

TUGA U MOSKVI I NOVOM SADU: Na Vidovdan sahranjen Dimitrije Saša Jojić, dugari dali pomen u centru grada

Crna Hronika
21:11h

NOVI SAD - Novosađaninu Dimitriju Saši Jojiću (25), dobrovoljcu i višestrukom odlikovanom heroju i istinskom rodoljubu održana je dostojanstveno komemoracija u centru Novog Sada, dok je on u isto vreme sahranjivan na Vidovdan u Moskvi.

foto: Slađana Stojanović

Na Trgu Slobode okupili su se drugari, prijatelji, poštovaoci i mnogobrojni građani, kako bi odali minutom ćutanja počast Jojiću, zapalili sveću i položili cveće.

foto: Slađana Stojanović

Pre okupljanja na trgu Sašini prijatelji, molili su se za pokoj njegove duše u u Crkvi Pokrova presvete Bogorodice, u Petrovaradinu.

foto: Slađana Stojanović

- U Moskvi je održan parastost u njihovom Hramu. Nakon toga Saša je sahranjen na Moskovkom groblju u uniformi, sa pet ordenja i uz počasnu paljbu. Na sahrani su iz Novog Sada otišle njegova majka i sestra, a otišli su sa dva automobila njegovi navijači sa kojima je odrastao.

foto: Slađana Stojanović

Kako bi majka i sestra otputovale sakupili smo novac, a i dalje sakupljamo kako bi pomogli supruzi Mariji, koja nigde ne radi i njegovom sinu Mateji, koji sledećeg meseca puni tek godinu dana - kaže jedan od glavnih organizatora pomena i komemoracije, Sašin drug, prijatelj, brat, Stefan Petrović.

foto: Slađana Stojanović

Sašina želja je bila da ako mu se nešto desi bude sahranjen u porodičnoj grobnici u Foči.

foto: Slađana Stojanović

- Ispunićemo mu tu želju obećavamo. Nadamo se da će to jako brzo biti - poručuje Petrović. Nije bio plaćenik, niti "pas rata", već borac za platu ne onu materijalnu već skupo zarađenu duhovnu i nebesku

foto: Slađana Stojanović

-Tužni smo danas svi koji smo poznavali Dimitrija Sašu Jojića, posebna tuga je na srcu njegove porodice, njegove blagočestive majke, sestre, supruge, naručito sina Mateja koji će uvek biti suočen sa prazninom u srcu nedostatkom jednog roditelja... Ali mu je otac ostavio lekciju o hrabrosti, o junaštvu, o ljubavi prema otadžbini, veri i patriotizmu, lekciju koju neće naučiti ni u jednoj ustanovi.

foto: Slađana Stojanović

Bole nas sve ružne reči koje govore oni koji nisu poznavali Dimitrija, oni koji nisu spoznali šta je neizrečiva i neizmerna ljubav prema pravdi i istini. Nije bio plaćenik, niti "pas rata", već borac za platu ne onu materijalnu već skupo zarađenu duhovnu i nebesku. Hvala "Kuriru" koji je dosledno preneo vest o stradanju, koji je preneo istinu i sačuvao ponos i čast Dimitrija Saše Jojića kao i svih boraca za Krst Časni i slobodu zlatnu - kaže za naš list Mihailo Janjić.

foto: Slađana Stojanović

( Kurir.rs/S. Stojanović/Foto Slađana Stojanović)

OGLASILA SE PORODICA NAVIJAČA STRADALOG U SIRIJI: Saša je poginuo pod drugim prezimenom

STRADAO NAVIJAČ VOJVODINE U SIRIJI: Dimitrije Karan (25) poginuo na ratištu boreći se protiv džihadista!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : 11 sati traje napad na sajtove Adrija medija grupe

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...