Crnogorskom obalom cveta jahting prostitucija

Jahting prostitucija

Crnogorskom obalom cveta jahting prostitucija

Crna Hronika -
Raičevićeva je rekla da Sigurna ženska kuća godinama upozorava na pojave da na velikom broju jahti borave polu gole ili gole devojke ili šetalište u Budvi gde oko šipke igra nerazvijena devojčica

PODGORICA – Direktorka Sigurne ženske kuće u Podgorici Ljiljana Raičević optužila je crnogorsku vlast da je u Crnoj Gori rasprostranjena jahting prostitucija, ali da povodom toga niko ništa ne preduzima.

“ To nije indvidualno već sve ide preko nekog, a to je trafiking i ozbiljan problem koji zahteva strateški pristup koji naša država nema, upozorila je Raičevićeva za podgoričke Vijesti.

Problem trafikinga u Crnoj Gori postala je važna tema posle izveštaja Stejt departmenta o trgovini ljudima, a prema tom izveštaju u ovo su uključeni i neki crnogorski funkcioneri,a u neke slučajeve umešana je i policija i određeni broj ljudi bez kojih se ne može raditi takav posao.

Raičevićeva je za Vijesti rekla da je Sigurna ženska kuća godinama upozoravala na pojave koje su vidljive i običnom građaninu, a to je da na velikom broju jahti borave polu gole ili gole devojke ili šetalište u Budvi gde oko šipke igra nerazvijena devojčica.

"Odgovornima u Budvi i Baru postavljali smo pitanja da li su te devojčice pod narkoticima, jesu li zavisnice i rade li to za malo para ili ih neko iskorišćava, ali nemamo kompletnog odgovora. Očigledno je da trgovina ljudima ne mora da se dešava u lukama, već na jahtama, daleko od očiju vlasti, ali vlast to zna i ništa ne radi po tom pitanju", zaključila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track