IGOR SKOČIO U SMRT DA SPASE SINA (12) JEDINCA: Srbija u šoku zbog tragedije porodice iz Šimanovaca
Foto: Cropix, Privatna arhiva

Tuga

IGOR SKOČIO U SMRT DA SPASE SINA (12) JEDINCA: Srbija u šoku zbog tragedije porodice iz Šimanovaca

Crna Hronika -

Telo Igora Živanovića (40), koji se verovatno udavio na Hrvatskom primorju dok je spasavao maloletnog sina, još nije dopremljeno u Srbiju

BEOGRAD - Meštani sela Šimanovci još uvek su u šoku zbog tragedije koja je zadesila porodicu Igora Živanovića (40), koji je nastradao dok je iz podivljalog mora u Puli spasavao sina N. Ž. (12).

- Niko od nas ne može da veruje da je Igor nastradao. Znajući njega, on je i bio spreman da svoj život da za porodicu i svoje dete. To mu je sin jedinac i da se njemu kojim slučajem nešto desilo, on to ne bi preživeo - priča jedan od prijatelja porodice Živanović.

On dodaje da je porodica zauzeta zbog sređivanja dokumentacije koju treba podneti kako bi telo bilo prebačeno u Srbiju.

- Koliko znam, trebalo bi i obdukcija da bude urađena, da se vidi šta je tačno uzrok smrti jer, sudeći po onome što smo do sada imali prilike da pročitamo, on je verovatno izgubio svest usled udarca o stenu i udavio se - pretpostavlja prijatelj.

Podsetimo, Živanović je na plaži u Gortanovoj uvali skočio u more za sinom, koga je u vodu ubacio veliki talas dok je fotografisao. Dok su pokušavali da se domognu plaže, talasi su obojicu bacali na stene.

Sin je prošao s lakšim povredama, a Igor je u jednom trenutku ostao bez svesti i nagutao se vode. Brojni turisti, ali i spasioci pritrčali su u pomoć i Igora izvukli iz vode. Pokušali su da ga reanimiraju, a isto to radila je pola sata i hitna pomoć, koja je ubrzo stigla. Živanović je prebačen u pulsku Opštu bolnicu, gde je preminuo.

Podrška

POMOĆ KOLEGA

Igor Živanović bio je zaposlen u preduzeću „Termomont“ na proizvodnji kotlova. Jedan od kolega koji je radio s nastradalim čovekom za Kurir je rekao da će pomoći Živanovićevoj porodici. Kako smo već objavili, nesrećni otac je u ponedeljak trebalo da se vrati s odmora na posao.

- Očekivali smo ga u ponedeljak na poslu. Daćemo sve od sebe da se nađemo njegovoj porodici u ovom teškom trenutku - kaže jedan kolega koji nije želeo da mu pominjemo ime.

Kurir / J. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sramota! Arapi za male pare drže Beograd!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track