Najnovije vesti

BESKUĆNIK UBIO PROFESORA NA VOŽDOVCU: Pretukao ga na smrt, prolaznici zatekli stravičan prizor!
Foto: Vladimir Milovanović

TRAGEDIJA U NASELJU MEDAKOVIĆ

BESKUĆNIK UBIO PROFESORA NA VOŽDOVCU: Pretukao ga na smrt, prolaznici zatekli stravičan prizor!

Crna Hronika

Alen Metović (37) nasmrt pretukao profesora matematike Danila Bogdanova (35) nakon svađe u parku, naočigled mnogobrojnih prolaznika


BEOGRAD - Danilo Bogdanov (35) preminuo je od povreda kad ga je preksinoć u Ulici Radovana Simića Cige, u parku kod okretnice GSP autobuske linije 30, krvnički pretukao beskućnik Alen Metović (37).


Ubica je iste večeri uhapšen, i to u teškom alkoholisanom stanju, samo nekoliko metara dalje od mesta na kom je izdahnuo nesrećni Bogdanov.


Kako nezvanično saznajemo, nastradali Bogdanov i Metović su uoči zločina bili sa još jednim muškarcem u parku, a Hitnu pomoć pozvao je jedan od prolaznika koji je primetio da se čovek koji leži ne pomera.


Spava u parku


- Samo je rekao: „Ovaj čovek je hladan, zovite Hitnu pomoć.“ Glava mu je bila krvava od udaraca. Išla mu je krv i iz usta, ko zna, verovatno se ugušio nesrećnik. Kada je stigla Hitna, zvali su policiju, Alen je bio pijan i tu su ga uhapsili, ne znam za tog trećeg čoveka koji je bio s njima - priča očevidac koji nije želeo da mu pominjemo ime.


On dodaje da je pretučenog muškarca poznavao i da je bio profesor matematike, kao i da je odskoro počeo da se druži s Alenom, koji je beskućnik i spava u parku na dušeku.

 

- Tek sam ih pre neki dan video zajedno. Danilo je bio dobar mladić, a ovaj alkoholičar. Tog kobnog dana bili su zajedno od podneva, sedeli su i pili prvo rakiju, a potom pivo. Otišli su u park i čula se svađa, ali niko nije mogao ni da nasluti šta se dešava. Videlo se i da Alen udara tog mladića, ali ko će ih znati kad su ceo dan pili zajedno - priseća se očevidac.


 

foto: Dragana Udovičić

Branio se


Prema njegovim rečima, treći muškarac koji je bio s njima u jednom trenutku je odvojio Metovića od Bogdanova.

 

- Mislio sam da je situacija pod kontrolom, ali Alen se ponovo vratio i nastavio da udara Danila. To su bili udarci i niko nije mogao da zna da će sve to ovako da se završi. Kada je stigla policija, čuo sam da se Alen branio i da je rekao da je Danilo pao i udario glavom u ivičnjak i da su ga oni odvukli tamo da mu pomognu. To nema veze s istinom - objašnjava sagovornik Kurira.


Danilo Bogdanov je inače živeo s majkom u zgradi nedaleko od parka. Slomljena od bola, majka nije bila u stanju ništa da nam kaže.


S druge strane, komšije kažu da je nesrećna žena u jednom trenutku izašla iz zgrade i da je vikala, verovatno u očaju jer je neverovatno da čovek na takav način bude ubijen, naočigled mnogobrojnih ljudi koji tuda stalno prolaze.

 

Očekivali tragediju

KOMŠIJE: BIO JE NASILAN


Za ubicu Alena Metovića stanari okolnih zgrada kažu da je tu već godinama i da je bukvalno spavao u parku, kao i da ovo nije bio prvi put da pravi problem.

 

- Bilo je pitanje vremena kada će nekog ubiti. Pio je i bio je nasilan, policija ga je više puta hapsila, ali on je opet izlazio na slobodu. Kažu da boluje od šizofrenije i umesto da pije lekove, on je gotovo stalno bio pijan. Za novac se snalazio tako što je pomagao preprodavcima na tezgama i trafikama kojima je iznosio đubre.

 

Kurir / Jelena Rafailović

 

Foto: Vladimir Milovanović, Dragana Udovičić

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će odgovarati zbog ‘Beograda na vodi’ ?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...