AKCIJA BIA I SBPOK: Pohapšena sedmorica funkcionera opštine Ljubovija
Foto: Zorana Jevtić

Oštetili budžet za 15 miliona dinara

AKCIJA BIA I SBPOK: Pohapšena sedmorica funkcionera opštine Ljubovija

Crna Hronika -

BEOGRAD - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Bezbednosno - informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe zloupotrebama u postupku javnih nabavki oštetili budžet opštine Ljubovija i javnog preduzeća "Ljubovija" za 14.852.374 dinara.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2016. godine prekoračenjem svojih ovlašćenja unapred dogovarali tehničke i kadrovske uslove tenderske dokumentacije za javne nabavke koje su raspisale opština Ljubovija i javno preduzeće "Ljubovija".

Kako se sumnja, Z.K. je, tokom postupka javnih nabavki, od osumnjičenih dobijao podatke u vezi sa cenama koje su ponudili ostali ponuđači i koristio ih za formiranje cena koje su niže od ostalih ponuđenih, a u cilju izbora privrednog društva koje je učesnik javne nabavke, kojim on, faktički, upravlja, kao najpovoljnijeg ponuđača.

Ovim putem, kroz više sprovedenih postupaka javnih nabavki, oštećen je budžet opštine Ljubovija i javnog preduzeća "Ljubovija", u iznosu od 14. 852.374 dinara.

Određeno je zadržavanje od 48 sati, nakon čega će se, uz krivičnu prijavu, obaviti privođenje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track