MULJAO ČLAN UO PARTIZANA: Milan Obućina uhapšen, proneverio milione!
Foto: Nebojša Mandić

OŠTETIO CRNO-BELE

MULJAO ČLAN UO PARTIZANA: Milan Obućina uhapšen, proneverio milione!

Crna Hronika -

Sumnjiči se da je sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca s računa u iznosu od 86.566.286 dinara i zadržavao ih za sebe, kažu u MUP

Dugogodišnji generalni sekretar JSD Partizan i aktuelni član Upravnog odbora fudbalske selekcije crno-belih, Milan Obućina, uhapšen je juče pod osnovanom sumnjom da je protivpravno prisvojio oko 700.000 evra i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Upravo je Kurir, još u maju prošle godine, pisao da je protiv Obućine i generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure podneta krivična prijava, a ovo je samo epilog tog postupka. Gensek JSD Partizan će u toku dana biti izveden pred tužioca, gde će dobiti priliku da se izjasni o ovom slučaju.

U saopštenju policije navodi se da su pripadnici MUP Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji s Višim javnim tužilaštvom uhapsili Obućinu zbog postojanja osnova sumnje da je od januara 2013. do oktobra 2016. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

- Sumnja se da je Obućina kao lice ovlašćeno za raspolaganje novčanim sredstvima JSD Partizan sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca s računa u iznosu od 86.566.286 dinara. Osumnjičeni se tereti da je ovaj novac zadržao za sebe i da je za toliko i oštetio JSD Partizan.

Po nalogu Višeg tužilaštva, policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva odgovorna lica JSD Partizan zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Obućini u izvršenju krivičnog dela - stoji u saopštenju MUP.

foto: Nemanja Pančić

Vujošević ga brani

DULE: TO SVI RADE

On je u svom radu imao potpunu autonomnost, dok je moja funkcija predsednika skupštine bila protokol. Ne mogu da poverujem da je on to uradio, osim što je možda klubovima čiji je račun bio u blokadi omogućavao da dobiju novac, ali to se radi u svim klubovima u zemlji - rekao je Duško Vujošević.

foto: Dado Đilas

Po ovome je poznat

ISTERAO STANOJEVIĆA NA ULICU

Zabranio je Aleksandru Stanojeviću da održi oproštajnu konferenciju u sali za konferencije u Humskoj, i to tako što je zaključao stadion.

- Ja sam taj koji je doneo odluku o zaključavanju prostorija jer nisam želeo da dopustim da pijani navijači, koji se vraćaju s novogodišnjeg slavlja, uđu u klub, izlome imovinu i grafitima išaraju zidove - rekao nam je Obućina.

UZIMAO FIKTIVNU PLATU

Milan Obućina je u Partizanu dobijao platu kao savetnik predsednika Zorana Popovića, a primanja je imao i mesecima nakon što je tadašnji prvi čovek crno-belih napustio Humsku.

- Na papiru jesam zaveden kao savetnik Zorana Popovića, koji mesecima ne dolazi u klub, ali daleko od toga da nemam šta da radim. U Partizanu sam deceniju i po, vrlo brzo bi trebalo da idem u penziju i s platom koju imam kao generalni sekretar JSD ona bi mi bila oko 20.000 dinara, pa je to jedan od razloga što sam imenovan za savetnika.

HAPŠENJA U SRPSKOM FUDBALU

Dragan Đurić

Bivši predsednik Partizana privođen je dva puta, a pre nešto više od mesec dana je priznao zloupotrebu službenog položaja tokom privatizacije Veterinarskog zavoda.

Miloš Vazura

Rutinskom kontrolom u kolima generalnog direktora Partizana pronađen je pištolj, zbog čega je priveden, ali je ubrzo pušten.

Zvezdan Terzić

Aktuelni direktor Zvezde bio je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u OFK Beogradu, a nakon dvoipogodišnjeg bekstva, u pritvoru je proveo oko sedam meseci.

Goran Milanović

Potpredsednik FSS i prvi čovek Jagodine pre više od dve decenije proveo je 15 meseci u zatvoru zbog sticanja koristi u iznosu od 1,25 milijardi dinara.

Ratko Butorović

On je osumnjičen za davanje mita i nameštanje mečeva, ali je kasnije pušten zbog nedostatka dokaza, a preminuo je 2013. godine.

Bojan Radovanović

Zbog sumnje da je oštetio Unikredit banku za sumu od pet miliona evra, krajem 2011. godine uhapšen je bivši član UO Partizan i predsednik Novog Pazara i BASK.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Nemanja Pančić, Dado Đilas, Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track