NASTAVLJENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Zdravković tražio da se zatvori za javnost, sud odbio
Foto: Dragana Udovičić

Viši sud u Beogradu

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Zdravković tražio da se zatvori za javnost, sud odbio

Crna Hronika -

BEOGRAD - Aleksandar Zdravković, optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva biznismena Milana Beka novembra 2014. godine, izneo je danas pred Višim sudom svoju odbranu i negirao umešanost u ovo krivično delo.

Zdravković je rekao da ostaje pri svojim ranijim iskazima datim pred tužiocem i ponovio "da on nema nikakve veze sa izvršenjem krivičnog dela koje mu tužilaštvo stavlja na teret". Takođe, Zdravković je na samom početku ročišta zatražio da se suđenje zatvori za javnost, jer je, kako je objasnio, izložen konstantnom medijskom linču, međutim sudsko veće odbilo je ovaj predlog optuženog, pa će suđenju i u buduće moći da prisustvuju novinari.

SUOČAVANJE U SUDNICI Milan Beko: Ovaj čovek je mogao da puca u mene

Na današnjem ročištu svoju odbranu iznela je i optužena Maja Adrovac, koja se tereti za pomaganje u pokušaju ubistva Beka. Ona je takođe, rekla da ostaje pri ranijim iskazima i negirala je krivično delo.

Podsetimo, postupak protiv Aleksandra Zdravkovića i Maje Adrovac zimus je spojen u jedinstveni postupak po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je u decembru ukinuo oslobađajuću presudu Maji Adrovac.

(Kurir.rs/M.Ivanov/Foto: Dragana Udovičić/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Pokušaj ubistva Milana Beka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track