SMRT SRPSKOG DEČAKA (15) U ITALIJI: Danijel Mitrović žrtva nesavesnih lekara?
Foto: Privatna Arhiva

TRAGEDIJA PORODICE MITROVIĆ IZ ITALIJE ZBOG SMRTI SINA

SMRT SRPSKOG DEČAKA (15) U ITALIJI: Danijel Mitrović žrtva nesavesnih lekara?

Crna Hronika -

Policija i tužilaštvo ispituju smrt Danijela Mitrovića (15), koji je umro od embolije pluća nakon što je 40 dana bio pod terapijom zbog preloma noge

VIĆENCA - Nataša Mitrović, majka Danijela Mitrovića (15), koji je prošle srede iznenada preminuo u italijanskom gradu Tijeni, misli da je smrt njenog sina izazvana nesavesnim lečenjem polomljenog zgloba.

Podsetimo, dečak, čija je porodica poreklom iz Leskovca, preminuo je od navodne embolije pluća nakon što je punih 40 dana nosio gips na nozi i pio lekove protiv zgrušavanja krvi. Njegova majka kaže da je osoblje u bolnici primetilo da mu je noga otečena nakon skidanja gipsa, ali da je doktor samo gledao u rendgenske snimke.

- Rekao je da je noga lepo zarasla, kao i da bi trebalo da nosi kraći gips još neko vreme. Nakon toga su sestra i tehničar stavili gips i naš sin je otišao kući - kaže Nataša Mitrović.

Prema njenim rečima, Danijelu je i kobne srede bilo dobro, večerao je sa sestrom, a pozlilo mu je kada je krenuo na spavanje.

- Jovana ga je pitala zašto teško diše, pritrčala sam i videla da je bled. Izmerili smo mu pritisak dok smo čekali Hitnu pomoć, otkucaji srca su mu bili 160. Nas dvoje smo otišli sanitetom do bolnice, sve vreme je bio svestan i komunikativan - objašnjava Mitrovićeva.

Međutim, u bolnici je došlo do naglog pogoršanja dečakovog stanja.

- Lekar mi je rekao da mu je krenuo tromb i da se zaustavio u plućima. To je navodno utvrđeno kasnije i obdukcijom. Odakle tromb kad je Danijel po proceduri zbog preloma 40 dana primao injekcije protiv zgrušavanja - kaže Nataša, dodajući da se u slučaj uključila policija nakon članka u lokalnim novinama.

O svemu je obavešteno i tužilaštvo, koje je poslalo svoje eskperte.

- Sumnjivo je i što je obdukciju radio patolog iz te bolnice, što nije praksa. Sumnjamo da je smrt izazvalo nesavesno lečenje zgloba - navodi Nataša.

Kurir / J. Ivić

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track