SELO KUZMIN ZAVIJENO U CRNO: Meštani zanemeli posle tragedije u lovu kada je brat nehotice ubio brata
Foto: Profimedia

SELO KUZMIN ZAVIJENO U CRNO: Meštani zanemeli posle tragedije u lovu kada je brat nehotice ubio brata

Crna Hronika -

Selo Kuzmin zavijeno je u crno posle nezapamćene porodične tragedije kada je Radoslav Rakić (37) nehotice iz lovačke puške u lovu usmrtio svog brata od strica Gorana Rakića (39).

Kako piše portal Mitrovica.info samo nekoliko brojeva u Savskoj ulici u Kuzminu deli porodične kuće Rakića.

Nakon nesrećnog slučaja obe kuće su u žalosti, njihovi žitelji u crnini, a rodbina i prijatelji stalno pristižu. U kuću ubijenog Gorana da izjave saučešće porodici, a kod Radoslavovih roditelja da popričaju i pruže utehu.

Malo ko od meštana Kuzmina želi nešto da kaže za medije, mnogi su u strahu od policijske istrage, a krivične prijave za nezakonit lov i nedozvoljeno držanje oružja slede i ostalim akterima krivolova koji se po Gorana Rakića kobno završio.

"Nezahvalno je bilo šta reći, svi su u šoku. Malo mesto, pa sad svi nešto dodaju, ima dosta izmišljotina i glasina. Jedno je sigurno - radi se o mladim i neiskusnim lovcima, koji su počinili nekoliko grešaka koji su ih skupo koštale. U lov na divlje svinje bezbednosti radi uvek se ide čekanjem, a ne progonom kao što su oni radili. Drugo, lovci nisu bili adekvatno obučeni, bili su bez fluoroscentnih prsluka", napominje dugogodišnji lovac iz Kuzmina, koji je zahtevao da ostane anoniman.

Meštani sela i komšije nesrećnih porodica kažu da niko ne može da veruje da se ovako nešto dogodilo.

"Celo selo je u šoku, ne pamtimo da se ovako nešto desilo. Još su njih dvojica braća, ne rođena, ali su bili kao rođeni. Zajedno su išli u školu, prevazilazili dečje probleme, i sad kao odraslim ljudima da im se ovako nešto desi… Teško mi je što Gorana više nema, ali žao mi je i Radoslava, ne znam kako će on to preživeti", rekao je komšija unesrećenih porodica.

Poznato mu je, kaže, da je ta grupa mladih lovaca često išla u nezakonit lov baš na to mesto, u takozvane ’’Rupe’’, na putu od Kuzmina prema Erdeviku, nastale od pozajmišta za asfaltni put koji povezuje okolna sela.

Sada se tu nalazi rit i pojilište gde se divljač, divlje svinje i srndaći okupljaju.

Po selu se priča da je nastradali Goran tog kobnog dana, u petak popodne bio obučen u belu majicu, a pretpostavlja se da je njegov brat Radoslav, videvši da je iz grmlja izleteo divlji vepar, očekujući da će se još divljači pojaviti, na prvi šušanj reagovao hicem i tako usmrtio brata Gorana.

Telo Gorana Rakića je, nakon obdukcije u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, sahranjeno na seoskom groblju u Kuzminu.

(Kurir.rs/Mitrovica.info, S.P., Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track