POLICIJSKA POTERA NA ZAKINTOSU: Uhapšena još 2 Srbina! Policija tvrdi da su kamere snimile kako jedan od njih započinje tuču!
Foto: EPA

Posle kobne tuče u baru

POLICIJSKA POTERA NA ZAKINTOSU: Uhapšena još 2 Srbina! Policija tvrdi da su kamere snimile kako jedan od njih započinje tuču!

Crna Hronika -

ZAKINTOS - Još dvojica Srba jutros su uhapšena na Zakintosu zbog ubistva američkog turiste Bakarija Hendersona (22).

Grčki mediji navode da je jedan od njih dvojice - "mlada osoba iz Srbije", ključni osumnjičeni. Tamošnji mediji dodaju i da je jedan od dvojice jutros uhapšenih uhvaćen posle policijske potere, pošto je prethodno prepoznat na snimcima sigurnosnih kamera.

Grčki Katimerini navodi da je mladi državljanin Srbije, "ključni osumnjičeni" za smrtonosno premlaćivanje Amerikanca na Zakintosu, u petak u zoru, a priveden je prošle noći u naselju kraj plaže Lagana, gde se dogodilo "teško, namerno ubistvo" - kako je ocenio tužilac.

Tako je ukupan broj uhapšenih porastao na devet: 7 državljana Srbije - gostiju lokala ispred kojeg se dogodilo ubistvo, jedan državljanin Velike Britanije sprskog ili bošnjačkog porekla - "izbacivač" tog lokala, i jedan Grk - barmen, objavio je danas Katimerini.

Poslednji, noćas privedeni državljanin Srbije, "izgleda da ima važnu ulogu u ubistvu Bakarija Hendersona jer je, po policijskim izvorima, upravo on počeo kavgu" u noćnom klubu koja je ubrzo dovela do tuče u lokalu, pa van njega i do ubistva, piše list.

foto: EPA

Policija je tog noćas uhapšenog mladića identifikovala po snimcima kamera video-nadzora koje su snimile i smrt američkog turiste. Katimerini dodaje da policija i Tužilaštvo pripremaju odluku o hapšenju i tog državljanina Srbije.

Pozivajući se na policijske izvore, list prenosi da je većina od prethodno osam uhapšenih u izjavama u predistražnom postupku "priznala da su prisustvovali svađi, ali svi negiraju da su 22-godišnjaku naneli smrtonosne povrede".

Postoji nekoliko verzija uzroka izbijanja svađe, a "Katimerini" piše da je povod "najverovatnije bio flert ubijenog sa jednom Srpkinjom, zaposlenom u baru, i to što se slikao s njom".

Kako se navodi, policija ima snimke sa sigurnosnih kamera pomoću kojih je identifikovala još dvojicu osumnjičenih, koji su jutros uhapšeni.

Ranije su uhapšena šestorica mladića iz Srbije, kao i jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla. Svi su pod istragom za ubistvo iz nehata, a preti im i maksimalna doživotna kazna zatvora.

Inače, osmorica prethodno osumnjičenih za ubistvo američkog državljanina na grčkom ostrvu Zakintosu, među kojima je šest srpskih državljana, danas je trebalo da budu saslušani pred istražnim sudijom, ali je saslušanje odloženo za četvrtak. Kako je ranije najavljeno, saslušanju je trebalo da prisustvuje i konzul Srbije u Atini.

foto: EPA

Podsetimo, posle svađe u jednom lokalu, šestorica Srba, jedan Grk i Britanac srpskog porekla prebili su 22-godišnjeg Bakarija Hendersona koji je preminuo. O tome kako je do tuče došlo postoji više verzija, ali i nekoliko video-zapisa. Izvesno je da je Amerikanac posle tuče preminuo usled krvarenja u mozgu.

Podsetimo, Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je na smrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana.

Okolnosti tuče nisu još jasni, jer se u javnosti pojavilo nekoliko verzija događaja.

(Kurir.rs/B92/RTS/Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza kako Vučić pokušava da ugasi Kurir i otme AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track