MUP: Žrtva najverovatnije Boško Raičević
Foto: Nemanja Mandic Kurir

Eksplozija na Dorćolu

MUP: Žrtva najverovatnije Boško Raičević

Crna Hronika -
MUP identitet poginulog ne može sa sigurnošću da saopšti jer se, kako je rečeno, čekaju neophodne analize

BEOGRAD - Jedna osoba je poginula, a jedna je povređena u eksploziji automobila koja se dogodila u petak oko podne na uglu ulica Cara Dušana i Tadeuša Košćuška na Dorćolu, potvrđeno je u MUP Srbije.

U MUP je rečeno da je u eksploziji najverovatnije poginuo Boško Raičević. Identitet poginulog MUP ne može sa sigurnošću da saopšti jer se, kako je rečeno, čekaju neophodne analize.

Raičević je, kako su preneli beogradski mediji, rođak i bliski saradnik Andrije Draškovića. Eksplozija se dogodila na uglu ulica Cara Dušana i Tadeuša Košćuška u trenutku kada se vozilo zaustavilo na pešačkom prelazu da propusti pešaka. Povređena osoba se nalazila u drugom automobilu, službenom vozilu firme "Zlatiborac".

Povređeni je zadobio povrede lica i sluha i odmah je prevezen u Urgentni centar. Saobraćaj je bio blokiran u delu od Ulice Tadeuša Košćuškog do Kralja Petra, na potezu gde se ekspolozija dogodila, a forenzičari su na terenu obavili uviđaj. Gotovo četiri i po sata nakon eksplozije ulica Cara Dušana je puštena u saobraćaj.

Lekar Hitne pomoći Gordana Todorović rekla je novinarima da je ekipa po dolasku na licu mesta zatekla izgoreli auto i osobu koja nije davala znake života, odnosno koja je preminula na licu mesta.

Osoba, koja je bila u drugom automobilu parkiranom kod semafora zadobila je rasekotinu lica, povredu uha i ima bolove u levoj butini, dodala je ona.

Kako je Todorović rekla, muškarac starosti oko 40 godina prevežen je u Urgentni centar na dalje zdravstvene analize i nije životno ugrožen. "Ispričao nam je da je bio parkiran kod semafora, na pešačkom prelazu kada je iznenada čuo eksploziju", kazala je ona novinarima.

Rukovodilac predškolske ustanove "Dečiji dani - Dunavsko obdanište", koje se nalazi u neposrednoj blizini, Vesna Divić, rekla je da se čula jaka detonacija ali da nije bilo potrebe za evakuacijom dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track