DRAMA U KRAGUJEVCU: Tri muškarca s bombama upala u zgradu, policija ih opkolila i pregovora s njima!
Foto: Kragujevačke novine

OPsadno stanje u centru grada

DRAMA U KRAGUJEVCU: Tri muškarca s bombama upala u zgradu, policija ih opkolila i pregovora s njima!

Crna Hronika -

Trojica muškaraca naružanih bombama upala su rano jutros u zgradu u centru Kragujevca, a jake policijske snage opkolile su taj objekat.

Trojica mladića, od kojih je za jednim raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju 2014. godine, zatvorili su se u podrumu zgrade u Ulici Svetozara Markovića u Kragujevcu, a kod sebe imaju bombe i automatsku pušku, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tridesetšestogodišnji mladić, za kojim je raspisana poternica, danas je obavestio Policijsku upravu u Kragujevcu da želi da se preda, ali se potom predomislio i sa jednim osamnaestogodišnjakom i još jednim maloletnim mladićem, koji su se, po svemu sudeći, solidarisali sa njim, zatvorio se u podrumu zgrade i ne želi da se preda.

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu i kraljevačkog odreda Žandarmerije nalaze se na licu mesta i pregovaraju sa mladićima kako bi se bezbedno predali, navodi se u saopštenju.

Drama se ceo dan odvija u Ulici Svetozara Markovića, pored Varoškog groblja i zasad nije poznato ko su naoružane osobe i zašto su se tu zadesile.

Trojica muškaraca obavestila su policiju u Kragujevcu da se nalaze u podrumu zgrade u naselju Bubanj i imaju oružje, ali nisu izneli nikakve zahteve, rekao je portparol policijske uprave u Kragujevcu Slobodan Lazarević.

On je agenciji Beta rekao da je jedan od trojice muškaraca pozvao policiju, rekao da imaju oružje i da su u podrumu zgrade u blizini gradskog Varoškog groblja.

Prema saznanjima Kragujevačkih novina, u podrumu zgrade u ulici Svetozara Markovića 101 prvog ulaza nalazi se zarobljen momak starosti oko 20 godina koji živi na susednom ulazu iste zgrade.

foto: Kragujevačke novine

Nezvanične informacije govore u prilog tome da otmičari raspolažu sa velikom količinom oružja i eksploziva, o čemu svedoči i veliki broj pripadnika policije u borbenoj opremi, naoružanih automatskim puškama.

– U podrumu naše zgrade su trojica muškaraca s ručnim bombama – kažu stanari zgrade, koji su se u prvi mah osećali kao taoci.

Na licu mesta može se čuti više oprečnih informacija, pa tako da u podrumu nema talaca već da su u njemu samo naoružani muškarci, a kruže i priče da samo jedan muškarac preti da će se razneti bombom.

Talačka kriza, prema izjavama uznemirenih stanara, traje od ranih jutarnjih časova, od kada su prisutna vatrogasna vozila, ekipe hitne pomoći, kao i jake snage policije.

Prvi sprat ove stambene zgrade je evakuisan, a ostali stanari su u svojim stanovima.

Pregovori su u toku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza kako Vučić pokušava da ugasi Kurir i otme AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track