OTAC OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO AMERIKANCA NA ZAKINTOSU: Naš Nenad nije učestvovao u tuči, nikad nije pravio probleme
Foto: Privatna Arhiva

roditelji zabrinuti za sudbinu sina

OTAC OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO AMERIKANCA NA ZAKINTOSU: Naš Nenad nije učestvovao u tuči, nikad nije pravio probleme

Crna Hronika -

Od momenta kada su čuli informaciju da je ubijen američki državljanin na grčkom ostrvu Zakintos a nakon toga da je i njihov dvadesetdvogodišnji sin Nenad jedan od osumnjičenih za ubistvo, traje neizvesnost i briga roditelja Ljubiše i Jasmine Jovanović iz sela Rečica kod Žitorađe.

Tokom jučerašnjeg dana, majka Jasmina je posetila Nenada u grčkom zatvoru, razgovarali su desetak minuta gde je on negirao bilo kakvu umešanost u incident koji se tragično završio, te da je uhapšen samo zato što je bio u blizini a da u prvom trenutku nije ni znao da je Amerikanac ubijen.

Sa velikom zebnjom i nestrpljenjem isčekujemo sutrašnji dan (četvrtak) kada bi trebalo da našeg sina saslušaju. Žena mi je javila da je pregledala neke snimke kamera, gde se vidi da Nikola nije učestvovao u tuči već da je bio u blizini. Mi samo tražimo pravdu za naše dete i da ne odgovara za nešto što nije uradio – vidno zabrinut i potresen tvrdi otac Ljubiša.

foto: Printscreen

On kaže da se svakodnevno čuju kontradiktorne informacije iz Grčke, od toga da će ih izručiti Americi do toga da će biti doživotno osuđeni na kaznu zatvora.

I sin je u razgovoru sa majkom rekao da je od zatvorskih čuvara čuo da Amerika vrši veliki pritisak na Grčku da budu izručeni toj zemlji i da im se tamo sudi. Pokušavao sam da dođem u kontakt i sa ministrom Ivicom Dačićem da nam pomogne, ali nas iz malog mesta niko ne gleda pa slaba vajda od tih pokušaja. Ostaje nam da se nadamo da će sud doneti pravednu odluku i da će naš sin uskoro doći u Srbiju – dodaje otac.

Kaže da bi tokom današnjeg dana trebalo da se vrati još jedan mladić iz Rečice koji je bio sa Nenadom te da će on možda znati više detalja. Pritvor zbog sumnje da su ubili američkog državljanina u Grčkoj

Inače, Nenad Jovanović je sa Sinišom Petrovićem iz Žitnog Potoka kod Prokuplja otišao početkom jula na letovanje na Zakintos, nakon preporuke jedne turističke agencije u Prokuplju.

Otac Ljubiša kaže da je na more otišao na preporuku lekara, jer je radeći u fabrici „Filips“ u Prokuplju dobio alergiju po čitavom telu, pa se smatralo da će morska slana voda pomoći izlečenju.

Pre dvadesetak dana je dao otkaz u „Filipsu“ jer je zbog alergije pre toga mesec dana bio na bolovanje, a kako nisu mogli više da mu produže lečenje odlučio je da se ne vraća na posao. Otišao je da se odmori i pokuša da se zaleči a evo gde je završio. Nikada nije pravio problem i radi se o mirnom i lepo vaspitanom mladiću – tvrdi Ljubiša.

Podsetimo ubistvo se dogodilo pre nekoliko dana, a pored pomenutih momaka sa juga Srbije u tuči koja je prethodila ubistvu su učestvovali i mladići iz drugih gradova Srbije, kao i jedan Grk i jedan Bosanac sa britanskim pasošem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track