OVO JE LICE MONSTRUMA KOJI JE UBIO ŽENU I DETE: Srbija u šoku posle krvavog pira u Rakovici!
Foto: Damir Dervišagić

HOROR: NOVI ZLOČIN U PROSTORIJAMA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

OVO JE LICE MONSTRUMA KOJI JE UBIO ŽENU I DETE: Srbija u šoku posle krvavog pira u Rakovici!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Marko Nikolić (43) zaklao je juče po podne nožem svoju suprugu Maju Đorđević (38), dok je četvorogodišnjeg sina Mihajla udavio ispred Centra za socijalni rad u Ulici Miška Krajnca u Rakovici.

Tokom krvavog pira, koji se dogodio naočigled brojnih prolaznika i zaposlenih u centru, pomahnitali Nikolić teško je povredio i troje radnika Centra za socijalni rad. Kako saznajemo, ubicu koji je na parkingu usmrtio svoju ženu i dete obuzdali su komunalni policajci koji su se zatekli na mestu zločina.

foto: Damir Dervišagić

Dovezao dete

- Nikolić je u popodnevnim časovima u sivom BMW došao u Centar za socijalni rad jer je trebalo da vrati sina, koji je poslednje dane proveo kod njega. Nakon razvoda, mali Mihajlo pripao je majci, s kojom je živeo, a otac je imao pravo da ga viđa. Sa sinom je ušao u prostorije Centra, gde se posvađao sa ženom. Najpre se čula žučna svađa, a onda je Marko počeo da davi dete - ispričao je jedan očevidac tragedije.

On dodaje da je pobesneli Nikolić dograbio nož i više puta ubo ženu u vrat, a ona je ranjena istrčala na parking u nameri da se spase.

- Ubica je krenuo za njom sa nožem u ruci da je dokusuri, ali već ranjena Maja je pala. Za Majom su pojurili i radnici iz Centra kako bi je spasli. Međutim, krvnik je nasrnuo i na njih i isekao ih nožem. Na parkingu su se zadesili i pripadnici komunalne policije, koji su pritrčali i obuzdali ubicu - objašnjava naš sagovornik.

foto: Printscreen Facebook

Policija i Hitna pomoć ubrzo su stigli na mesto nesreće.

foto: Damir Dervišagić

- Nažalost, nesrećnoj Maji i njenom sinu nije bilo pomoći! Dete je bilo bez svesti, nije disalo, a prestao je i rad srca. Na dečaku nije bilo vidljivih povreda, pa se veruje da je udavljen. Troje povređenih radnika prebačeno je na VMA i upućeni kod dežurnog hirurga - navodi naš izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, Nikolić je odranije poznat policiji i ima krivični dosije, kao i prijave za nasilje u porodici. Ubijena Maja radila je kao medicinska sestra u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“, na drugom spratu u u apartmanima za porodilje. Pored ubijenog dečaka, Maja je iz prvog braka imala starijeg sina.

Šta radi policija

Podsetimo, pre samo osam dana desila se gotovo identična tragedija, kada je Milan Lovrić (46) udarcima kamenom u glavu ubio bivšu suprugu Olgu (39) u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, naočigled njihova tri maloletna sina, nakon čega je izvršio samoubistvo bacivši se pod voz. Ubijena Olga više puta prijavljivala je muža, a čak dva puta je bio osuđivan za nasilje u porodici. Inače, nesrećna Olga je predlagala Centru za socijalni rad i Trećem osnovnom sudu da se Milanu zabrani prilazak deci i da mu se dozvoli viđanje sa decom samo na javnom mestu, i to u prisustvu ujaka, ali ovaj njen predlog je odbijen.

Povređeni zbrinuti na VMA

NOŽEM SEKAO SOCIJALNE RADNIKE

Psiholog Danijela Mihajlov i socijalni radnici Vojkan Tomić i Mirjana Nikolić povređeni su tokom Nikolićevog krvavog pira.

Pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević sa VMA izjavio je:

- Svi su van životne opasnosti. Jednoj pacijentkinji amputiran je srednji prst, dok je kod druge osobe bila neophodna ozbiljna mikrohirurška intervencija zbog teške povrede obraza i facijalnog nerva. Treća je puštena na kućno lečenje.

Komunalna policija

SAVLADALI UBICU

Darko Dujović, zamenik šefa komunalne policije, izjavio je za medije da je patrola ove policije savladala muškarca.

- Oborili su ga na zemlju, vezali i nakon toga pozvali policiju i Hitnu pomoć - rekao je Dujović.

foto: Marina Lopičić

Vesna Stanojević

OBUSTAVITI RAD CENTARA

Vesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, izjavila je da stanje postaje alarmantno.

- U svim centrima za socijalni rad trebalo bi hitno uvesti obezbeđenje, a trebalo bi i obustaviti rad tih centara do daljeg, sve dok se ne vidi zbog čega se ovakve stvari dešavaju. Trebalo bi prekinuti praksu viđanja razdvojenih roditelja sa decom u takozvanim kontrolisanim uslovima jer to očito ne daje nikakve rezultate. Treba naći neko drugo, dugoročnije rešenje - rekla je Stanojevićeva.

Nebojša Stefanović

POVEĆATI NIVO BEZBEDNOSTI

Ministar policije Nebojša Stefanović najavio je da će tražiti najoštriju kaznu za počinioca i da će država odmah preduzeti određene mere kako bi smanjila rizik od ovakvih nesreća. On je rekao da će se u najskorije vreme u okolini centara za socijalni rad povećati broj policijskih patrola, da će fizičko obezbeđenje u centrima biti povećano, kao i broj zaposlenih u tim ustanovama. Stefanović je dodao da će biti pooštreni i uslovi za viđanje dece.

foto: Kurir

Najbolji dodatak za gurmane

foto: Kurir

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK GURMAN: Kuvaj i uživaj

U današnjem poklon dodatku Gurman pronaći ćete recepte po meri leta: musaku od paradajza, ćufte od mesa i karfiola, brze, mekane rolnice, salatu od pečene cvekle, kao i kremastu pitu sa šljivama.

Pored toga, donosimo vam i prave gurmanske specijalitete: punjeni krompir iz zemljane posude, rustične štrudle sa sirom ili pak čokoladne palačinke.

Ne propustite najbolji dodatak za gurmane!

foto: Kurir

(Kurir.rs / E.K. / Foto: Kurir, Marina Lopičić, Damir Dervišagić, Printscreen Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma kao božanstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track