UŽASNA TRAGEDIJA: Dečak (11) utopio se u bazenu
Foto: Privatna Arhiva

NESREĆA U SENTI

UŽASNA TRAGEDIJA: Dečak (11) utopio se u bazenu

Crna Hronika -

Beživotno telo primetili su kupači tek posle nekoliko sati, pa mališanu nije bilo pomoći

SENTA - Goran Zmijanac (11) iz Ostojićeva kod Sente udavio se u bazenu u Narodnoj bašti u Senti. Tragedija se desila u sredu po podne, i to naočigled brojnih kupača, koji su izvukli dečaka sa dna bazena i pokušali da mu spasu život.

- Nastala je panika i vriska kada su posetioci bazena primetili telo deteta na dnu bazena. Spasioci su odmah reagovali, poskakali su u vodu i izvukli dečaka. Odmah su započeli reanimaciju kraj bazena i uspeli da mu izbace vodu iz pluća, a srce je ponovo počelo da kuca - prepričava jedan očevidac tragediju za medije.

On dodaje da je dečak i nakon reanimacije bio u komi.

- Kolima Hitne pomoći prevezen je u Opštu bolnicu u Senti, odakle je hitno transportovan u Urgentni centar u Novom Sadu. Lekari su učinili sve napore da spasu mališana, ali on je juče u šest sati izdahnuo - ispričao je izvor medijima.

Natalija Zmijanac, majka nastradalog dečaka, ispričala je medijima da je u sredu odlučila da dovede Gorana i još četvoro svoje dece na bazen.

- Molio me je svakog dana da ga vodim na bazen u Sentu. U sredu sam ih odvela i sve je bilo lepo. Goran nije bio plivač i kupao se u delu bazena gde je voda plića - ispričala je kroz suze očajna Natalija.

Kako kaže, na trenutak se odvojila od sina i udaljila od bazena i baš tada se desila tragedija.

- Ni dva minuta nisam bila odsutna, a kad sam se vratila, Gorana nije bilo. Ne znam kako je dospeo do dubljeg dela. Sve se desilo za trenutak. Neko je povikao da je dečak potonuo, spasioci su reagovali, ali nisu mogli da mi spasu moje najmlađe dete - jecala je Natalija.

Borba za život

SAMOHRANA MAJKA PETORO DECE

Inače, Natalija Zmijanac je samohrana majka petoro dece. Pre 10 godina iznenada joj je preminuo suprug od posledica moždanog udara i ona se od tada sama bori za život. Ova nesrećna žena je 2013. godine ostala i bez krova nad glavom, kada je u njenoj trošnoj kući izbio požar iz koga je jedva uspela da spase svoju decu.

Kurir / E.K.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track