Oštetili banku za 15 miliona švajcarskih franaka

Malverzacije

Oštetili banku za 15 miliona švajcarskih franaka

Crna Hronika -
Policija je uhapsila Miloša Lj, Snežanu M, Ferenca B, Roberta K, Sašu J, Miloša D, Milana K, kao i Nikicu K, Aleksandra V. i Božidara K, osumnjičenih da su oštetili Hipo Alpe Adria banku za više od 15 miliona švajcarskih franaka

BEOGRAD - Srpska policija uhapsila je 10 osoba osumnjičenih da su oštetili Hipo Alpe Adria banku za više od 15 miliona švajcarskih franaka, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kako je saopšteno, policija je uhapsila Miloša Lj. (vođa grupe), Snežanu M, Ferenca B, Roberta K, Sašu J, Miloša D, Milana K, kao i Nikicu K, Aleksandra V. i Božidara K.

Oni su osumnjičeni da su od 2007. do 2011. upotrebili dokumentaciju kompanija i of šor firmi koje su bile u njihovom vlasništvu za podnošenje zahteva za dugoročne kredite kod Hipo Alpe Adria banke uz naznaku da su sredstva namenjena kupovini akcija preduzeća iz privatizacije.

Oni su, kako se navodi, banci dostavili netačne i višestruko uvećane izveštaje o proceni vrednosti objekata. Potom su, nakon odobravanja kredita i kupovine akcija, bez znanja banke preneli navedene akcije na privredna društva kojima takođe upravljaju.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal, dodaje se u saopštenju MUP-a Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja