ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN ZA KURIR: Optuženi Srbi na Zakintosu prolaze kroz pakao, teraju ih da pišu na grčkom!
Foto: Youtube Printscreen

grci već presudili?

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN ZA KURIR: Optuženi Srbi na Zakintosu prolaze kroz pakao, teraju ih da pišu na grčkom!

Crna Hronika -

Dušan Ranković, jedan od osumnjičenih za prebijanje na smrt američkog turiste Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, tek juče 27.jula, 16 dana od hapšenja je stigao u pritvor u koji je smešten - tvrdi njegov advokat Zora Dobričanin.

Prema njenim rečima Ranković je sve vreme od hapšenja pa do premeštaja proveo u "privremenom smeštaju", najpre u policijskoj stanici u Zakintosu, zatim u tranzitnom zatvoru u Patri, pa u Atini i konačno je 27. jula stigao u pritvor zatvora u Amfisi.

- Naravno, ni njemu kao ni ostalima, rešenje o pritvoru i dalje nije uručeno, niti postoji ijedan papir na srpskom jeziku u spisima predmeta osim punomoćja koja su meni potpisali, a koja sam takođe morala da prevedem na Grčki - kaže Dobričanin i dodaje da se od pritvorenih mladića u zatvorima u Grčkoj zahteva se da na Grčkom jeziku pišu molbe kojima se obraćaju sudu.

- Jedan od njih je napisao molbu kojom moli da mu se uruči rešenje o pritvoru na srpskom jeziku, ali u zatvoru to nisu hteli da mu prime već su rekli da će to uraditi tek kad prevede na grčki jezik i da čeka da mu dođe advokat - ogorčena je na postupanje nadležnih Dobričanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja