CARINA KOD KINEZA NAŠLA 32.000 ZNAKOVA ZA PATIKE: Vrednost robe 400.000 dinara, a on tvrdi da nije znao šta nosi
Foto: Dado Đilas

zaplena

CARINA KOD KINEZA NAŠLA 32.000 ZNAKOVA ZA PATIKE: Vrednost robe 400.000 dinara, a on tvrdi da nije znao šta nosi

Crna Hronika -

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na aerodromu "Nikola Tesla" u prtljagu kineskog državljanina pronašli više od 32.000 gumenih i platnenih znakova za patike "Reebok" i "All Star", za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Dvadesetčetvorogodišnji putnik doleteo je 31. jula u Beograd letom iz Šangaja, preko Abu Dabija, a posle preuzimanja prtljaga uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Carinski službenici detaljno su pregledali kofere i tom prilikom, među garderobom, pronašli 32.250 gumenih i platnenih nalepnica čija se vrednost procenjuje na gotovo 400.000 dinara.

Protiv stranog državljanina, koji je carinicima pokušao da se opravda govoreći da je putne torbe trebalo da donese prijatelju, kao i da nije znao šta se u njima nalazi, pokrenut je prekršajni postupak, dok su znakovi robnih marki privremeno zadržani.

U saopštenju se navodi da je tokom prošle i u prvoj polovini 2017. godine uništeno gotovo 750.000 komada razne falsifikovane robe.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: OTKRIVAMO! Najnovije metode BIA za zaplašivanje političkih neistomišljenika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track