MALI LUKA (13) SAHRANJEN U PETROVARADINU: Majka i otac zagrljeni jecali za sinom, njegovo VI 4 grob mu posulo belim ružama...
Foto: Slađana Stojanović, OSS

Tužna povorka stigla sa Brača

MALI LUKA (13) SAHRANJEN U PETROVARADINU: Majka i otac zagrljeni jecali za sinom, njegovo VI 4 grob mu posulo belim ružama...

Crna Hronika -

NOVI SAD - Mali Luka Milinković (13), dečak iz Novog Sada koji je preminuo od moždanog udara roneći u moru na Braču prvog dana letovanja, sahranjen je danas u 11 časova na groblju u Petrovaradinu.

1 / 9 Foto: Slađana Stojanović
foto: Slađana Stojanović

Tragično nastradalog sinčića roditelji - Novosađanka Jelena Vukobrat i njen bivši suprug i proslavljeni odbojkaš Markos Milinković - ispratili su zagrljeni u suzama.

foto: Kurir

U jednom trenutku su od neopisivog bola i tuge za sinom pali na kolena pored rake. Lukina sestrica nije prisustvovala sahrani.

foto: Kurir

Luku su na večni počinak ispratili i drugari iz njegovog VI4 novosadske OŠ "Vasa Stajić". U spomen na prerano izgubljenog druga obukli su bele majice sa njegovim imenom, a svaki od njih je nosio po jednu belu ružu...

foto: Kurir

Od Luke se u ime čitavog odeljenja oprostio jedan od drugova koji je rekao da ga je razred prerano izgubio, kako neće odrasti zajedno s njima, ispuniti sve svoje sportske snove, da jednog dana bude kao tata...

foto: Slađana Stojanović

Podrška Markosu u najtežem trenutku: Prijatelji i kolege odbojkaši

Na poslednji ispraćaj došli su članovi porodice, prijatelji, Lukini drugari, kolege sportisti njegovog oca Markosa - odbojkaši Slobodan Boškan i Nikola Grbić.

foto: Kurir

Lukini drugari došli su da isprate druga obučeni u bele majice na kojima je pisalo njegovo ime - Luka.

foto: Printscreen Facebook

Tragedija se desila u subotu, a na Brač je u međuvremenu iz Argentine stigao dečakov otac Markos Milinković, odbojkaška legenda.

Lukina majka Jelena Vukobrat, koja je nakon razvoda od Milinkovića, sa sinom i ćerkom živela u Novom Sadu, ispričala je medijima šta se desilo kobnog dana.

foto: Slađana Stojanović

- Sedela sam sa ćerkom na plaži i gledali smo u decu. Luka je s drugovima vozio kajak. Javio mi se, kao i uvek pre nego što je otišao - rekla je u suzama Jelena Vukobrat.

foto: Tviter

Kako je navela, Luka se bavio sportom čitavog života, poput svog oca.

- Bio je jak, energičan, pun života. A more je bilo mirno, uvala... Lekari su mi rekli da je imao izliv krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svest i potonuo. On se rodio na ostrvu, plivao je od druge godine - u Dunavu, okeanu, moru... Aktivni je sportista, stalno je vreme provodio na košu, biciklu. Svakog meseca je imao redovne preglede. Zašto on - rekla je majka nesrećnog Luke, čiji su najbliži, prijatelji i rodbina, došli u Hrvatsku.

(Kurir/S.Stojanović/EPK/Foto: Slađana Stojanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: OPREZ! Kurir TV na usijanom beogradskom asfaltu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track