TRAGEDIJA MOTOCIKLISTE: Poslednji krug srpskog šampiona Draženka
Foto: Jelena Rafailović

MOTOCIKLISTA IZ BATAJNICE NASTRADAO U BANJALUCI

TRAGEDIJA MOTOCIKLISTE: Poslednji krug srpskog šampiona Draženka

Crna Hronika -

Pobedio je u prvoj trci, a u drugoj je izleteo sa staze i zadobio smrtonosne povrede, kažu prijatelji Draženka Tintora, koji je poginuo na prvenstvu RS

BEOGRAD - Bio je uvek pozitivan, duhovit, a motor mu je bio opsesija. Padao je s njega, ali nije odustajao. Nikad nisam video nekog ko toliko voli motor. Iskreno mi je žao što mu se ovo desilo.

Ovim rečima opisali su poznanici Draženka Tintora (40), šampiona u motociklizmu na kružnim stazama, koji je poginuo u Banjaluci u nedelju, kad je tokom trke sleteo sa staze u Zalužanima. Tragedija se dogodila za vreme druge trke, koja je vožena u okviru Otvorenog prvenstva BiH i Republike Srpske u kategoriji „roud rejsing“. Tintor je u prvoj trci pobedio, ali je u drugoj sleteo sa staze.

Ostavio ženu i ćerkicu

Povrede koje je zadobio bile su kobne za njega.

- Čuo sam da je oko 20 minuta davao znake života, ali, nažalost, nije izdržao. Ima ženu i dvogodišnju devojčicu, dva brata - od jednog je mlađi, od drugog stariji - roditelje... Sećam se, i kada je pričao o povredama, bilo je to sa osmehom. Ko zna koliko je puta pao s motora. Jednom prilikom je udario u autobus, ali to za njega nije imalo nikakvog značaja jer je ljubav prema motociklizmu bila jača - kaže Ranko, komšija nastradalog šampiona.

On dodaje da ne zna kad će biti sahrana motocikliste, ali da su njegovi otišli po telo.

- Brat, supruga i njen otac otišli su po telo u Banjaluku. Nisam još bio da izjavim saučešće. Tuga... - kaže naš sagovornik.

Tuga i neverica

Tintor je s porodicom živeo u Busijama kod Batajnice, a imao je i svoj kafić. Ispred kuće smo zatekli članove porodice, rođake i prijatelje. Iako su znali koliko se opasnim sportom bavi Draženko, verovali su u njegovo umeće i da tako nešto njemu ne može da se desi jer je bio šampion.

- Mnogo mi je teško. Ne mogu ništa da vam kažem. Tragedija - rekao nam je na ulazu u dvorište čovek skrhan od bola, koji nam je, očiju punih suza, objasnio da je njegov stric.

Tintorov brat, koji je ostao kod kuće da pripremi sahranu, takođe očajan u svom bolu, nije imao snage da bilo šta kaže o Draženku.

Zla sudbina

PAO NA ISTOM MESTU I 2011.

Draženko Tintor pao je na istoj stazi u Banjaluci i 28. juna 2011. godine. Na snimku koji je postavljen na Jutjub pod nazivom „Tintor Draženko pad Banjaluka“ vidi se kako je Draženko pao s motora u toku trke, ali je odmah ustao.

Kurir / J. R.

Foto: Jelena Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track