(FOTO) ZAPLENA VREDNA 210.000 EVRA: Carinici otkrili ranac pun skupocenih satova
Foto: Carina Srbije

Na prelazu Gradina

(FOTO) ZAPLENA VREDNA 210.000 EVRA: Carinici otkrili ranac pun skupocenih satova

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Gradina zaplenili 12 najverovatnije originalnih ručnih časovnika "rolex", "audemars piguet" i "breguet", 22 komada različitih delova i šest kartica za "rolex" satove.

Prekršaj je otkriven u nedelju, prilikom detaljne ulazne kontrole, za koju je izdvojen automobil "audi A4", nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovalo dvoje nemačkih državljana turskog porekla, saopštila je Uprava carina.

foto: Carina Srbije

Oni su zaustavljeni u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju robu za carinjenje. To su potvrdili i cariniku koji ih je pitao da li imaju nešto da prijave za kontrolu.

foto: Carina Srbije

Detaljnim pregledom je automobilu pronađen ranac, sa ukupno 12, prema izjavi vlasnika originalnih, ručnih časovnika gorenavedenih robnih marki, sa rezervnim delovima i karticama, čija je vrednost procenjena na preko 210.000 evra.

foto: Carina Srbije

Kako vrednost neprijavljene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka je zadržan i automobil, tako da je ukupna vrednost prekršaja oko 220.000 evra.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava carine Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track