Jašarević potvrdio da mrzi Amerikance

Jašarević potvrdio da mrzi Amerikance

Crna Hronika -
Jašarević u ovom pismu potvrđuje i svoje teze iz videooporuke, koja je jedan od materijalnih dokaza Tužilaštva BiH, a odnose se na netrpeljivost prema Amerikancima

SARAJEVO - Vehabija Mevlid Jašarević, kome se sudi za napad na ambasadu SAD u Sarajevu, poslao je na više adresa pisma u kojima potvrđuje svoju vezu s vehabijama iz Gornje Maoče i Beča.

Jašarević u ovom pismu potvrđuje i svoje teze iz videooporuke, koja je jedan od materijalnih dokaza Tužilaštva BiH, a odnose se na netrpeljivost prema Amerikancima. Za Jašarevića, kako navodi u pismu, demokratija nije prihvatljiva. On smatra da je zbog demokratije Evropa osuđena na propast.

Bosanski mediji prenose da je Jašarević na poleđini koverte u kojoj je poslao pismo, a koje je stiglo i na adrese nekoliko redakcija, kao primaoce naveo imena Nusreta Imamovića, vođe vehabija iz Gornje Maoče, i Muhameda Porče iz Beča, a za koje postoji osnovana sumnja da su indoktrinatori i inspiratori terorističkog akta u Sarajevu, piše Dnevni avaz.Iako u samom pismu ne spominje ime vehabijskog vođe, Jašarević u sadržaju oslikava profil ove osobe.Jašarević u svom pismu navodi da mu smeta da ga mediji opisuju kao teroristu te se "brani" od tvrdnji da je njegov napad naštetio ugledu BiH. On, međutim, istovremeno poredi sebe, između ostalog, i s norveškim ubicom Andersom Beringom Brejvikom, koji je prošle godine ubio 69 ljudi na ostrvu Utoja, prenose beogradski mediji."Kako je moguće da niko nije rekao da je Brejvik naštetio ugledu Norveške? Takođe, imate brata ( koji je ubio dva američka pilota. Niko nije rekao da je to naštetilo Nemačkoj", napisao je, između ostalog, Jašarević u pismu.Zanimljivo je, piše dalje Dnevni avaz, da on spominje sve ove osobe, pa čak i slučaj iživljavanja nad 19-godišnjom devojkom u Karavlasima kod Kalesije, koja je provela osam godina u kući gde je bila zarobljena i proživljavala pravi horor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja