NAPAD NA VOĐU RAKOVIČKOG KLANA: Nebojša Stojković Stojke izrešetan u pucnjavi u Barseloni!
Foto: Kurir

ŠPANIJA

NAPAD NA VOĐU RAKOVIČKOG KLANA: Nebojša Stojković Stojke izrešetan u pucnjavi u Barseloni!

Crna Hronika -

Vođa "rakovičkog klana" Nebojša Stojković Stojke je izrešetan je u pucnjavi koja se dogodila u Barseloni, nezvanično saznaje Kurir.

Kako saznajemo sa njim je bio i Dejan Jusufović zvani Jusa Čupavi ali za sada nije poznato da li je Jusufović povređen u ovom oružanom npadu.

Prema prvim saznanjima oni su se nalazili u automobilu kada su nepoznati napadači na njih pucali,a oprečne su informacije da li je Stojković preživeo pucnjavu ili ne.

U Beloj policijskoj knjizi o organizovanom kriminalu u Srbiji navedeno je da "rakovički klan" predvodi Nebojša Stojković Stojke, a da se bave trgovinom narkoticima, pljačkama, razbojništvima...

Ovako stečen novac uložili su u kupovinu nekretnina i građevinske poslove. Za njih se govorilo da su nastavak klana Zorana Uskokovića Skoleta. Prema policijskim saznanjima u tesnoj su vezi i sa crnogorskim kriminalnim ekipama.

Pripadnici klana iz Rakovice posle hapšenja u "Sablji" bili su optuženi i za dva ubistva - Miroslava Sekulića i Veselina Veska Božovića.

Februara 2006. osuđeni su na ukupno 63 godine zatvora, od toga je šest i po godina dobio Stojke. Pušten je, međutim, na slobodu do pravosnažnosti presude.

foto: Printscreen Instagram

Na društvenim mrežama se oglasila prijateljica Stojketa koja navodi da je on živ i da se lekari bore za njegov život.

Bonus video

Kriminalci koji su obeležili 90-e

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track