NOVI DETALJI INCIDENTA NA TOPČIDERU: Vozača bentlija traži Austrija zbog sumnje da je ranio dvojicu Čečena!
Ilustracija, Foto: EPA 16.6.2017

ISTRAGA

NOVI DETALJI INCIDENTA NA TOPČIDERU: Vozača bentlija traži Austrija zbog sumnje da je ranio dvojicu Čečena!

Crna Hronika -

Za vozačem crnog "bentlija" Lukom Radulovićem (36), koji je osumnjičen da je ugrozio sigurnost predsednika države Aleksandra Vučića, austrijska policija je pre dva meseca raspisala potragu.

On se sumnjiči da se u jednoj bečkoj diskoteci sukobio sa dvojicom Čečena i da ih je ranio. Posle toga je pobegao u Srbiju, gde se skrivao sve do subote, kad je na Topčiderskoj zvezdi udario u automobil u kom je bio šef države.

Njemu i dvojici njegovih saputnika iz luksuznog automobila u ponedeljak je, na predlog višeg javnog tužioca u Beogradu i po odluci sudije za prethodni postupak, određen pritvor do 30 dana. Ovakva mera je izrečena da ne bi uticali na svedoke.

Radulović, Stevan Dukić (22) i Miloš Tančev (22) u ponedeljak su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Policija ih je posle zadržavanja od 48 sati privela u tužilaštvo sa krivičnom prijavom koja ih tereti za teži oblik ugrožavanja sigurnosti, za šta je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Tokom saslušanja u policiji, u subotu ujutru, njima su uzeti krv i urin na analizu. Rezultati su pokazali da je Radulović, koji je bio za volanom "bentlija", vozio pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci. Kod druge dvojice, Dukića i Tančeva, nisu pronađeni narkotici, niti su bili pijani.

Na Vučića naleteli prevejani kriminalci

Osumnjičenima iz "bentlija" određen pritvor do 30 dana

"Nismo ni primetili kolonu, vozili smo se, napravili nekoliko krugova i bilo nam je lepo. Tek kad su nas zaustavili, posle pola sata su nam rekli da je u koloni predsednik Vučić", ispričali su, kako saznajemo, u Višem tužilaštvu, trojica mladića iz crnog "bentlija".

foto: Printscreen Instagram, Zorana Jevtić

Njih trojica su, kako su objasnili, krenuli "bentlijem" da se provozaju do Topčiderske zvezde. Bivši fudbaler, vlasnik tog automobila, Ivica Dragutinović, dao im je ključeve uz reči: "Momci, evo pare, sipajte benzin."

Kako nezvanično saznajemo, on često dolazi u klub na Senjaku gde njih trojica rade. Reč je o "Nani" na Senjaku, a osim ovog noćnog kluba, njih trojica obezbeđuju i prestoničke splavove "River" i "Blejvoč". Angažovani su u agenciji za obezbeđenje, čiji je vlasnik ultimat-fajter Dušan Panajotović.

"Ta kola su skupa i luksuzna, njima inače nedostupna - navodi izvor iz istrage.

"Iskoristili su priliku da se provozaju u to vreme kad nema saobraćaja. Vozili su brže i napravili nekoliko krugova, nakon čega ih je zaustavila vojna policija. Samo je jedan od mladića bio pod dejstvom narkotika. Za volanom je, kako je utvrdila policija na uviđaju, bio Radulović, dok je pored njega sedeo Dukić. Na zadnjem sedištu se smestio Tančev.

Advokat Nevena Protić, koja zastupa Pančeva i Dukića, kaže da je reč o dobrim mladićima.

"Oni nisu osuđivani, protiv njih se ne vode postupci", ističe Protićeva.

"Ovi momci rade kao obezbeđenje i njihovi roditelji su zabrinuti posle svega što se dogodilo. Oni nisu imali sukob sa zakonom."

Za razliku od ove dvojice, Radulovićev policijski dosije je pun. Poslednji put je hapšen prošle godine, kad je kod njega pronađeno 10 grama kokaina. Pre toga pisane su mu krivične prijave zbog sumnje da je počinio razbojništva, ali i posedovao i rasturao narkotike. Teretili su ga i za nasilničko ponašanje.

Radulović često boravi i po Evropi, gde je angažovan na obezbeđenju lokala. Poslednji put je bio pre oko dva meseca, i to u Austriji. Tada je, kako se sumnja, pozvan da brine o bezbednosti restorana u Beču. Sukobio se sa izvesnim Čečenima, pa je prštalo i oružje. Epilog su dvojica ranjenih građana Čečenije. On je pobegao u Srbiju. Austrijska policija ga traži kako bi ga ispitala o tome šta se dešavalo u tom lokalu.

"Luka je blizak sa Milošem Nilovićem, zvanim Runjo - navodi izvor blizak istrazi.

"Runjo je uhapšen pre nekoliko meseci, zbog nelegalnog oružja. Sarađuje sa Filipom Koraćem i Lukom Bojovićem, a preko njih i sa "škaljarskim klanom". Luka mu "odrađuje" neke poslove, kao i za druge "gradske face"".

Kurir.rs/Novosti/E.V.N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track