ŠOBIĆ ROBIJA ZBOG PIŠTOLJA BEZ DOZVOLE: Vođa Alkatraza osuđen na godinu i po dana zatvora
Foto: Saša Pavlić, Privatna Arhiva

PRESUDA

ŠOBIĆ ROBIJA ZBOG PIŠTOLJA BEZ DOZVOLE: Vođa Alkatraza osuđen na godinu i po dana zatvora

Crna Hronika -

BEOGRAD - Damjan Šobić (34), jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz, osuđen je na godinu i po dana zatvora. Podsetimo, u junu ove godine njega je uhapsila interventna jedinica i kod njega pronašla pištolj „glok“ sa 12 metaka.

Šobić je zaključio sporazum o priznavanju krivice s Višim javnim tužilaštvom, koji je Viši sud u Beogradu prihvatio 6. jula.

- On je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i šest meseci zbog krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih sredstava. Izrečena mu je mera bezbednosti oduzimanja predmeta i oduzeto mu je vatreno oružje - navodi naš izvor upoznat sa slučajem.

Navijač je uhapšen u Venizelosovoj ulici kad ga je zaustavila patrola interventne jedinice. Tokom pretresa kod njega je pronađeno oružje bez dozvole i odmah je sproveden u pritvor, nakon čega je usledilo suđenje.

Inače, Šobić je 2008. učestvovao u neredima na utakmici OFK Beograd, zbog čega je pokrenuta istraga. Utočište je pronašao na Kosovu, gde je nakon godinu dana skrivanja uhapšen 2012. godine. Navodno, priveden je nakon sukoba s pripadnicima KPS u civilu, a u njegovom stanu je pronađeno oružje.

Kurir / E. K.

Foto: Privatna arhiva, Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tuča među Grobarima na 155. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja