UHAPŠEN RATKO KOLJENŠIĆ: Optuženi za ubistvo Nikole Bojovića pao sa oružjem
Foto: PrintScreen Vijesti.me, Savo Prelević

AKCIJA NIKŠIĆKE POLICIJE

UHAPŠEN RATKO KOLJENŠIĆ: Optuženi za ubistvo Nikole Bojovića pao sa oružjem

Crna Hronika -

Pregledom automobila pronađen je hekler i pištolj „glok“, za koji nisu imali dozvolu

NIKŠIĆ - Nikšićanin Ratko Koljenšić (40), optužen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, i Podgoričani Nešo Ajković (26) i Dragan Maraš (34) uhapšeni su nakon što je policija kod njih pronašla hekler i pištolj, pišu podgoričke Vijesti.

Policija je u naselju Straševina u nedelju predveče zaustavila „škodu“ kojom je upravljao Koljenšić, a u kojoj su suvozači bili Ajković i Maraš. Pregledom automobila pronađen je hekler i pištolj „glok“, za koji nisu imali dozvolu.

Koljenšić je nedavno crnogorskom tužilaštvu ponudio da sporazumno prizna da je učestvovao u likvidaciji Bojovića u aprilu 2013. u Beogradu. Prema optužnici, Slobodan Šaranović, koji je nedavno ubijen, organizovao je kriminalnu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uveren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu.

Za novčanu nadoknadu, prema spisima tužilaštva, član te grupe postao je Koljenšić, koji se tereti da je organizovao prevoz ubice Saše Cvetanovića iz Crne Gore u Beograd. Koljenšić i Cvetanović su zatim pratili kretanje Nikole Bojovića kako bi pronašli pogodno mesto i vreme za njegovu likvidaciju.

E. K. / Foto: PrintScreen Vijesti.me, Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track