SAHRANJEN HIRURG KOJI JE PUCAO U GLUMICU PA SE UBIO: Prva supruga se poslednja oprostila od Srđana
Foto: Vladimir Šporčić

Oproštaj

SAHRANJEN HIRURG KOJI JE PUCAO U GLUMICU PA SE UBIO: Prva supruga se poslednja oprostila od Srđana

Crna Hronika -

Porodica, prijatelji i kolege juče na Centralnom groblju na poslednji počinak ispratili doktora koji je pucao u verenicu Ivanu Panzalović, a onda ispalio sebi hitac u glavu

BEOGRAD - Na Centralnom groblju u Beogradu juče je sahranjen Srđan Cvetanović (59), estetski hirurg na VMA, koji je prošle nedelje ranio verenicu i glumicu Ivanu Panzalović (30), a potom počinio samoubistvo. Cvetanović je sahranjen u porodičnoj grobnici, a na večni počinak ispratili su ga deca, prva supruga, rođaci, prijatelji i kolege sa Vojnomedicinske akademije.

foto: Vladimir Šporčić

Među prvima na groblje je stigla njegova bivša supruga Tanja sa troje dece iz njihovog braka - sinom Nikolom i ćerkama Milicom i Sonjom. Među kolegama sa VMA u pogrebnoj povorci viđen je i doktor Zoran Stanković, ugledni patolog, nekadašnji načelnik VMA i bivši ministar zdravlja.

foto: Vladimir Šporčić

Deca prva u povorci

Cvetanović je sahranjen bez opela, a u povorci iza kovčega prvo su išla njegova deca. Uplakana i bez reči, tiho su koračala za očevim kovčegom. Telo je položeno u porodičnu grobnicu, u kojoj počivaju njegovi roditelji, koji su takođe bili izuzetni lekari. Pre samog čina sahrane od Cvetanovića se govorom oprostio dugogodišnji prijatelj, pukovnik dr Nenad Stepić, načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine.

foto: Vladimir Šporčić

- Dragi Srle, pamtićemo te po dobrom, po sreći koju si podelio sa nama kad si dobio trojke. Bio si veselog i šaljivog duha, nekad zatvoren u sebe, ali uvek spreman da pokažeš i pomogneš. Nikada ti ništa nije bilo teško. Pamtićemo te po pažnji, brizi i prijateljstvu koje si nesebično širio oko sebe. Zato ću u ime svih nas reći, dragi Srki, počivaj u miru - rekao je dr Stepić.

foto: Vladimir Šporčić

Dok su svi odlazili s groblja, troje Srđanove dece ostalo je još neko vreme kraj groba. Kada su i oni krenuli ka izlazu, grobu je prišla njihova majka Tanja i poslednja se oprostila od bivšeg supruga. Njih dvoje u braku su ostali dok im deca nisu napunila po sedam godina, a nakon toga Cvetanović se oženio medicinskom sestrom Marijom, koja je negovala njegovog bolesnog oca. Ipak, od nje se razveo kada je prilikom operacije na VMA upoznao glumicu Ivanu Panzalović.

foto: Privatna Arhiva

Metak je okrznuo

Podsetimo, upravo je svađa s njom u noći između srede i četvrtka dovela do tragedije. Prema njenom svedočenju, Srđan je na nju nasrnuo nožem, a kada je ona pozvala policiju, uzeo je pištolj i ispalio joj hitac u glavu. Misleći da ju je ubio, pucao je sebi u glavu. Ivanu je srećom metak samo okrznuo, nakon čega je prevezena na VMA, gde se posle operacije oporavlja. Očekuje se da će ovih dana napustiti bolnicu.

Poslednji pozdrav

NOVINE PUNE ČITULJA

Novine su juče bile pune čitulja u kojima su se prijatelji i kolege oprostili od Cvetanovića.

Poslednji pozdrav lekaru uputile su njegove kolege s Vojnomedicinske akademije, lekari iz Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, školski drugovi iz Druge beogradske gimnazije, kumovi, prijatelji, komšije...

Jelena Rafailović/ Foto: Vlada Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(FOTO) PRVE SLIKE SA MESTA ZLOČINA: Pucnjavi prethodila žestoka svađa Ivane i Srđana, letele čaše, tanjiri, čak i ventilator

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track