TRAGEDIJA POD ZEMLJOM: Rudari iz Makedonije ugušili se u jami!
Foto: Shuterstock

Drama u rudniku Lece kod Medveđe

TRAGEDIJA POD ZEMLJOM: Rudari iz Makedonije ugušili se u jami!

Crna Hronika -

Prema nepotvrđenim informacijama, Petkovski je bio nadzornik, a Nanev rudar

MEDVEĐA - Rudari iz Makedonije Zoran Petkovski iz Krive Palanke i Toni Nanev iz Probištipa, stari oko 50 godina, nastradali su preksinoć u rudniku Lece kraj Medveđe. Kako nezvanično saznajemo, oni su se najverovatnije ugušili od otrovnih gasova u u jami zvanoj Jezerina.

Prema nepotvrđenim informacijama, Petkovski je bio nadzornik, a Nanev rudar. Obojica su prethodne četiri godine bili zaposleni u rudniku Lece, a celog života su se bavili ovim poslom.

Zvaničnih informacija o uzrocima nesreće, koja se dogodila oko 23 sata, još uvek nema.

- Najpre se povela priča da su rudari nastradali nakon miniranja jame jer se nisu povukli na vreme, ali su njihove kolege to negirale i navele da nikakvog miniranja nije bilo - navodi izvor upućen u ovaj slučaj.

Druga verzija priče je da su Petkovski i Nanev sišli u jamu zbog provere.

- Usled jakog nevremena jedno vreme u jami nije bilo struje. Verovatno su se ugušili od ranije zaostalih gasova - dodaje sagovornik Kurira.

Tela nesrećnih rudara izvučena su iz jame oko 23.30. Na mesto nesreće odmah je došla lekarska ekipa iz Doma zdravlja u Medveđi. Međutim, uprkos svim naporima zdravstvenih radnika, nije bilo moguće reanimirati nastradale rudare.

Rudnik Lece u utorak nije radio, a na radnim mestima su bili samo radnici koji održavaju jame. Istragu o smrti rudara vodi Osnovno tužilaštvo u Lebanu. Podsetimo, ovo je druga smrt rudara u ovom rudniku za godinu dana.

J. I./ Foto: Shuterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track