SUĐENJE ZA SVIREPO UBISTVO U NOVOM SADU: Šutirao ženu do smrti pa rekao da se ničeg ne seća!
Foto: Slađana Stojanović

ZLOČIN

SUĐENJE ZA SVIREPO UBISTVO U NOVOM SADU: Šutirao ženu do smrti pa rekao da se ničeg ne seća!

Crna Hronika -

Optuženi Jovica Mitrović (55) tereti se da je nevenčanoj supruzi Vesni Stojkov (49) naneo najmanje 16 udaraca pesnicama i nogama po glavi i telu, usled čega je kod žrtve došlo do pucanja krvnih sudova

NOVI SAD - Mnogo me je sramota zbog toga što sam uradio. Jedan život sam ugasio i uništio još nekoliko života - rekao je juče Jovica Mitrović (55), kome se u novosadskom Višem sudu sudi pod optužbom da je 12. novembra prošle godine do smrti pretukao nevenčanu suprugu Vesnu Stojkov (49) u novosadskom naselju Kasapinska ada.

U optužnici se navodi da je Mitrović kobnog dana „svestan svog dela, i hteo njegovo izvršenje, lišio života Vesnu, s kojom je živeo u vanbračnoj zajednici“.

Proslava krštenja

- Dok je oštećena sedela u sobi kuće u kojoj su živeli u toku verbalne rasprave, Jovica joj je prišao i zadao pesnicama i nogom najmanje 16 udaraca u predelu glave i tela, usled čega je došlo do pucanja krvnih sudova sa izlivom krvi, zbog čega je Vesna preminula - navodi se u optužnici.

Mitrović je juče pokušao da dopuni odbranu iznetu ranije, ali ovog puta u nameri da baci ljagu na žrtvu i prikaže da je zločin počinio u samoodbrani.

- Bili smo na krštenju kod kumova u Titelu. Vesna se neprimereno ponašala na proslavi. Igrala je sa muškarcima, pojedine od njih dodirivala je po intimnim delovima tela. Nisam joj tada ništa rekao, osim da smanji alkohol i da povuče ručnu. I ja sam pio rakiju, pa pivo, a ona je pila rakiju, pelinkovac, pa pivo. Bila je mortus pijana - rekao je optuženi.

foto: Slađana Stojanović

Potom je krenuo da opisuje šta se dogodilo kad je došao kući. Zanimljivo je da se optuženi do trenutka zločina svega detaljno seća, ali ne i samog ubistva.

Napisao odbranu

- Kada smo došli kući, rekao sam joj da je najbolje da se raziđemo. Ona je ustala s kreveta i počela vulgarno da me psuje, krenuvši da me udari. Zgrabio sam njenu ruku i više se ničega ne sećam. Ni kako ni koliko sam je udarao - rekao je smireno Jovica Mitrović, čitajući „referat“ koji je napisao na nekoliko stranica.

Slađana Stojanović

Voleli da piju

OPTUŽENI IMAO VIŠE ALKOHOLA U KRVI OD ŽRTVE

Komšije Mitrovića nakon zločina ispričale su za Kurir da su i žrtva i optuženi voleli da piju i da su se često opijali. Ovo je potvrđeno sudsko-medicinskim veštačenjem, kojim je utvrđeno da je pokojna Vesna u momentu smrti imala 1,41 promil alkohola u krvi, a okrivljeni Jovica preko 2,73.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track