Najnovije vesti

NEZABELEŽEN SLUČAJ U SRPSKOJ SUDSKOJ PRAKSI: Baba tražila robiju za pokojnog dedu zbog toaleta?!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu

NEZABELEŽEN SLUČAJ U SRPSKOJ SUDSKOJ PRAKSI: Baba tražila robiju za pokojnog dedu zbog toaleta?!

Crna Hronika

BEOGRAD - Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, u svojoj dugogodišnjoj sudskoj karijeri tvrdi da nikada neće zaboraviti suđenje babi i dedi koji su godinama ratovali zbog zajedničkog toaleta.

 

- Priča je iz Vojvodine. Suđenje zbog narušavanja javnog reda i mira. Naime, baka i deka, koji nisu bili u srodstvu, živeli su u istoj zgradi i koristili zajednički tolet. Godinama je rasla netrpeljivost među njima jer ga je ona stalno optuživala da ne pere WC posle upotrebe - počinje priču Marinović.

 

Jednog dana njihova netrpeljivost je kulminirala, a baba je na kraju dedu gađala metlom.

foto: Reuters

- Ona mu se prva obratila: „Kad ćeš jednom da očistiš toalet?”. On ju je opsovao. Besna zbog njegovih reči, baba je uzela metlu i gađala dedu, ali je na svu sreću promašila. Prijava za remećenje javnog reda i mira je napisana oboma i predmet je stigao kod mene na suđenje - priča Marinović.

 

Međutim, nakon saslušanja babe, koja je do detalja iznela šta je sve morala da trpi, sudiji Milanu Marinoviću je rekla: „A šta će biti sa njim?!“

 

- Rekao sam joj njega ću sledećeg saslušati. Ona mi je rekla: „Nećete moći, on je mrtav.“ Bio sam iznenađen, ali sam rekao da će onda samo ona dobiti presudu. Odmah me je pitala koliko ću je osuditi i zatražila da to uradim i za njega, iako je mrtav. Rekao sam joj da to nije moguće - objašnjava Marinović dok se seća slučaja starog nekoliko godina.

 

Sadašnji predsednik Prekršajnog suda u Beogradu rekao je da je baku osudio na minimalnu kaznu.

 

- Ona je i dalje tražila da i druga strana, iako je mrtva, snosi kaznu i tvrdila - oboje smo to uradili. Izašla je iz sudnice i nisam mogao da joj objasnim da mrtav čovek ne može biti osuđen - dodao je Marinović.

 

(Kurir.rs/Alo/Jelena Paunović/Foto: Marina Lopičić)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BABA PRVI PUT STALA NA POKRETNE STEPENICE, a bolje da nije jer napravila haos!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...