DRAGAN NIKOLIĆ GAGI O UBISTVU PRIJATELJA: Pirke predskazao u snu svoju smrt!
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen

Ispovest

DRAGAN NIKOLIĆ GAGI O UBISTVU PRIJATELJA: Pirke predskazao u snu svoju smrt!

Crna Hronika -

Slaviša Pavić Pirke je sanjao pokojnog Kneleta i popa kako stoji pored njega. Pop mu je rekao: „Idi u crkvu i daj pare“

Dragan Nikolić Gagi, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir otkrio je da je njegov prijatelj Slaviša Pavić Pirke, noć pre nego što je ubijen 18. avgusta 1993. u bašti restorana FK Bežanija, sanjao san koji je bio neka vrsta predskazanja onoga što se dogodilo.

- Veče pred pogibiju Pirke i ja smo proveli veoma veselo, u društvu devojaka Tanje i Valentine, na splavovima, uz narodnu muziku. Pre nego što će da svane, odvezli smo ih kućama, a mi smo otišli u iznajmljeni stan na Bežanijskoj kosi, takozvani štek. U dnevnoj sobi smo raspremili trosed, zadremao sam, ali su me košmarni snovi budili dva puta. Ustao sam i otišao u stan roditelja u Blok 61 da prenoćim. Kratko sam odspavao i kad sam se vratio u stan u kom je ostao Slaviša Pavić Pirke, zatekao sam Pirketa kako sedi uznemiren i izbezumljen u fotelji - priseća se Dragan Nikolić.

STRAH I TREPET DEVEDESETIH... Aleksandar Knežević Knele, foto: Printscreen

Kako kaže, Pirke mu se odmah požalio da je i on loše spavao i da je sanjao pokojnog Aleksandra Kneževića Kneleta, koji je ubijen u „Hajatu“.

Umesto u crkvu, produžili smo u kafić, pa u restoran, u kom je oko 21 sat ubijen Pirke

Igra sudbine

- Rekao mi je da je sanjao pokojnog Kneleta, popa kako stoji pored Kneleta i kako je ispružio ruke prema Pirketu. Pop mu je rekao u snu: „Kad ćeš već jednom da dođeš u crkvu i daš pare“. U snu je video i belu kozu kako stoji pored njih. Bio sam iznenađen, i pričao sam mu kako sam i ja loše spavao. S obzirom na to da sebe smatram ozbiljno religioznim, predložio sam mu da odemo u crkvu. Pirke je obično išao sa mnom u crkvu da mi pravi društvo. Seli smo u „golf 2“, koji sam ja vozio, i krenuli prema Crkvi Svetog Georgija, koja se nalazi neposredno pored stadiona restorana FK Bežanija - priča Nikolić. On kaže da su se dogovorili da stave pare na ikonu jer je pop u snu tražio novac od njega.

- Ni danas mi nije jasno kako smo, nekim čudom, u trenutku bukvalno zaboravili da smo pošli u crkvu, umesto da, kad se upalilo zeleno svetlo, skrenem ka crkvi, udaljenoj odatle 50 ili 60 metara, ja sam produžio pravo - priseća se Gagi. Umesto u crkvu, produžili su u kafić, a kasnije su otišli u restoran, u kom je oko 21 sat uveče ubijen njegov prijatelj.

- Slaviša je sedeo s moje desne strane kad se začuo prvi rafal, i umesto da se baci na stranu u restoran kroz vrata, on je hrabro izvukao revolver koji je imao za pojasom, „magnum 357“ i počeo da puca u pravcu napadača, koji su nas mučki napali iz dvorišta OŠ „Ivan Ribar“. Koračao je ka njima i vikao: „Pi*ke, je*aću ću vam mater“. Ja sam se bacio u levu stranu prema ulazu, povukao sam za sobom i pevačicu Snežu Kosturku, koja je ranjena u stomak, a u tom trenutku mi je sedela u krilu - priča on.

Pirke je postao poznat po rečenici Kristijana Golubovića u dokumentarcu „Vidimo se u čitulji“ : Jedan Pirke je morao biti ubiven

Zbunjen

Kad se vratio restoran, video je prijatelja kako leži nepomično.

- Pištolj mu je ispao iz ruku. Okrenuo sam ga na stomak i video ispod leve plećke ranu - priča Nikolić, koji je tada ranjen u nogu. Pripadnici Interventne jedinice koji su došli na mesto zločina uhapsili su ga.

- Jedan član Interventne jedinice udario me je automatskom puškom i opsovao rečima: „Mamu ti j*bem, zbog takvih kao što si ti ginu normalni građani“. U policijskoj marici, na putu ka Zemunskoj bolnici, setio sam se sna koji je usnio Slaviša Pavić Pirke noć pred pogibiju. Ni danas to ne mogu da zaboravim, kao ni njegove reči koje je izrekao oko dve nedelje pre smrti. Kao da je predosetio, rekao mi je: „Ako se nešto dogodio i treba da se gine, bolje je da ja odem, a da ti ostaneš, ti si drugačiji od mene.“ Bio sam zbunjen njegovim rečima - ispričao je Dragan Nikolić za Kurir iz zatvora Zabela.

foto: Dragana Udovičić

Zlatni „kartije“

SKINUO SAM SAT S PIRKETOVE RUKE

Pokojni Slaviša Pavić Pirke, prema rečima Dragana Nikolića, u trenutku pogibije na ruci je imao sat od belog zlata marke „kartije“.

- Taj sat sam mu ja poklonio, a meni ga je na poklon dao pokojni Boris Petkov, koji ga je za uspomenu dobio od Đorđa Božovića Giške. Skinuo sam taj sat s ruke pokojnom Pirketu s namerom da ga dam njegovom bratu Manceu, odrastao je s Pirketom.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Dragana Udovičić, Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO:Svekar umešan u ubistvo pevačice? Njegov mobilni pronađen na mestu zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track