UBISTVO U BARU: Crnogorca ubio plaćenik iz Zaječara!
Foto: Printscreen

Identifikovan ubica Igora Mitrovića iz Bara

UBISTVO U BARU: Crnogorca ubio plaćenik iz Zaječara!

Crna Hronika -

Traga se za Nikolom Jovanovićem (52), koji je čak tri puta legalno menjao ime i prezime i poslednju kaznu u Srbiji izdržao 2014. godine pod imenom Kliment Isaković

BAR - Nikola Jovanović (52) iz Zaječara, koji je srpskoj policiji poznat pod imenom Kliment Isaković, sumnjiči se da je 8. jula naočigled žene i dvoje maloletne dece ubio Baranina Igora Mitrovića u naselju Šušanj, saopštila je juče crnogorska policija. Prema prvim informacijama, Jovanović je plaćeni ubica.

JAVITE AKO VIDITE OVOG ČOVEKA: Kamere snimile ubicu iz Bara

- Nikola Jovanović je više puta pravosnažno osuđivan u Srbiji i iz zatvora je poslednji put izašao 2015. On je tri puta legalno menjao ime i prezime, što je otežalo njegovu identifikaciju. Jovanović se trenutno ne nalazi u Srbiji, ali postoje indicije gde bi mogao da bude i za njim se traga - saopšteno je iz crnogorske policije.

Prema nezvaničnim informacijama, poslednje ime koje je koristio i pod kojim je i bio osuđivan bilo je Kliment Isaković. Sumnja se da je za likvidaciju Baranina bio angažovan i plaćen.

Pobegao posle dva dana

- Prema informacijama kojima raspolažemo, od februara je boravio u Baru i precizno istražio kretanje žrtve. U Crnu Goru je došao samo da izvrši ovaj zločin. Dva dana posle likvidacije pobegao je iz zemlje. Najverovatnije je posredi obračun kriminalnih grupa - saopšteno je na konferenciji za medije Uprave policije.

Kobna greška koja je dovela do raspisivanja poternice za Zaječarcem navodno je to što je na mestu zločina ostavio DNK koji se poklopio s njegovim tragovima koji postoje u bazi u Srbiji. Mitrović je, podsetimo, ubijen u trenutku kad je zaustavio automobil kako bi njegova supruga izbacila smeće iz automobila u kontejner. Ubica mu je prišao i iz neposredne blizine ispalio dva metka u glavu i jedan u vrat, dok su njegova maloletna deca sedela na zadnjem sedištu. Nedaleko od mesta na kom je Baranin ubijen kamere su snimile čoveka na biciklu za kog se odmah posumnjalo da je ubica.

- Jovanović je bio prerušen u prosjaka. Imao je slameni šešir na glavi u trenutku kad je prišao Mitrovićevom automobilu. Pošto je ispalio hice, uperio je pištolj i u suprugu pokojnog, ali nije povukao obarač, već je seo na bicikl, bacio šešir i pobegao - utvrđeno je tokom istrage.

foto: Privatna Arhiva

Viđali ga blizu kuće

Supruga pokojnog Mitrovića inspektorima je navodno ispričala i da je istog čoveka, maskiranog u prosjaka, i ranije viđala u blizini njihove porodične kuće.

- Samo nekoliko dana posle zločina policija je utvrdila da je ubica čovek kog su kamere zabeležile kako tog dana ležerno, u šorcu i majci, s kesom zakačenom za volan, vozi bicikl - naveli su iz policije.

MOGUĆI MOTIV TRGOVINA DROGOM

Ubijeni Mitrović bio je poznat policiji kao učesnik nekoliko fizičkih obračuna. Crnogorski mediji spekulisali su da bi motiv ubistva mogao da bude Mitrovićeva umešanost u trgovinu drogom, kao i da je stradao u obračunu zavađenih kriminalnih grupa. Njegova udovica, međutim, izjavila je da on nikada nije pripadao kriminalnim klanovima, niti se bavio nezakonitim aktivnostima.

Osuđen na osam godina

OTEO DEVOJKU I TRAŽIO OTKUP

Kliment Isaković, zvani Ćela, u Srbiji je bio pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog toga što je s Đorđem Vasiljkovićem zvanim Kempes, koji je osuđen na sedam godina u oktobru 2008, oteo A. J. Od oca devojke tražili su 1,5 miliona evra za njeno oslobađanje. Devojku su držali zatočenu u vikendici nedaleko od Bora, a navodno su je posle dva dana pustili bez otkupa. U vreme suđenja Isakoviću pojedini mediji su prenosili da je sudiji koja je vodila postupak pretio da će joj „unakaziti lice i polomiti noge ukoliko ga ne pusti iz pritvora“.

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Printscreen, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track