SPOSOBAN ZA SVAKO ZLO: Zaječarac kog traži Crna Gora počinio niz strašnih zločina, četiri puta menjao identitet
Foto: Printscreen

otmice, pljačke, ubistva

SPOSOBAN ZA SVAKO ZLO: Zaječarac kog traži Crna Gora počinio niz strašnih zločina, četiri puta menjao identitet

Crna Hronika -

Zaječarac Nikola Jovanović (54), zvani Ćela i Kopilan, za kojim traga crnogorska policija zbog sumnje da je ubio Igora Mitrovića u Baru, zapravo je Goran Aranđelović i pre skoro deset godina u Srbiji je uhapšen posle otmice devojke, a policiji je u istrazi pomogla njegova govorna mana, to što ne zna da izgovori slovo “r”.

Jovanović, koje je inače četiri puta menjao ime i prezime, u to vreme se zvao Kliment Isaković, a taj identitet je uzeo 2005. godine posle bekstva iz Makedonije, gde je 22. jula prilikom pljačke ubio Idriza i Rešata Zuberoskog.

foto: Vijesti.me

Tada se nastanio u vikendici blizu zaječarskog sela Zvezdan.

- Sa saučesnikom Đorđem Vasiljkovićem, 11. oktobra 2007. godine na parkingu u Boru, oteo je Aleksandru Jovanović, ćerku Nebojše Jovanovića, vlasnika firme “Albo”. Od devojčinog oca tražili su 1,5 milion evra. Zvali su ga na mobilni telefon. Pored operativaca u istrgu su se odmah uključili i veštaci koji su ustanovili da kidnaper ima govornu manu, ne zna da kaže slovo “r”, čime je krug osumnjičenih sužen i došlo se i do Isakovića, sada Jovanovića. Pored toga, odmah su u Bor krenule brojne policijske ekipe iz Beograda,na čelu sa načelnikom policije, blokirale su taj grad, o čemu su izveštavali mediji, pa su otmičari, verovatno u strahu, pustili devojku i to bez otkupa. Unutrašnjost vikendice su polili bezinom i zapalili - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa ovom istragom i dodaje da je Aranđelović, Isaković, sada Jovanović, i prilikom hapšenja mucao.

foto: Dragana Udovičić

Jovanovića je zbog otmice mlade Boranke Viši sud u Zaječaru prvobitno osudio na 15 godina zatvora, ali je Apelacioni sud poništio tu presudu i suđenje vratio na početak. Na drugom suđenju je osuđen na devet godina zatvora, ali je Apelacioni tu kaznu smanjio na osam godina robije. Iz zatvora je izašao 2015. godine i prema operativnim saznanjima, nastavlja sa kriminalnim aktivnostima, kojima se inače bavio od punoletstva.

Veruje se da je svoju delatnost, u kojima su bile upisane, krađe, razbojništava, ubistvo prilikom pljačke, otmica, proširio i na plaćena ubistva.

Da li je Baranin Igor Mitrović njegova jedina žrtva, za sada međutim nije poznato, jer se ne odbacuje mogućnost da je “odradio” još neke plaćene likvidacije u regionu.

foto: Nebojša Mandić

- On je čovek koji je spreman na sve, za svako zlo zbog para. Može da ga angažuje svako ko ima para i treba da eliminiše rivala - dodaje naš izvor.

Veruje se da je Jovanović Mitrovića ubio 18. jula ove godine u barskom naselju Šušanj, i to naočigled dvoje maloletne dece koja su sedela na zadnjem sedištu automobila, pri čemu je, kako je saopšteno iz crnogorske policije, “ispoljio visok stepen smirenosti i profesionalnosti”.

Ubica se odvezao na biciklu, a upravo zbog te smirenosti crnogorski istražitelji sumnjaju da je iskusan i da je “odradio” još neke likvidacije, kao i da je Mitrovića vrebao čak pet meseci i čekao pogodan trenutak za egzekuciju. Crnogorska policija veruje da je Mitrović ubijen u sukobu organizovanih kriminalnih grupa.

foto: Nebojša Mandić

Iako za sada nije potvrđeno, ne odbacuje se mogućnost da je Mitrović, koji je ranije bio pomorac, a poslednjih godina izdavao apartmane u neselju Zeleni pojas, bio umešan u šverc droge, a mediji u Crnoj Gori, pisali su da je u poslednje vreme davao i novac na pozajmicu.

Pretio sudiji

Posle suđenja za otmicu mlade Boranke, mediji su objavili da je Isaković preko branioca zapretio sudiji koja je vodila slučaj da će joj “unakaziti lice i polomiti noge, ukoliko ga ne pusti iz pritvora”.

U sudu tada nisu želeli da govore o tom slučaju iz bezbednosnih razloga.

Četiri puta menjao identitet

Kada se sve sabere, osumnjičeni za ubistvo Igora Mitrovića do sada je četiri puta menjao ime. Rođen je kao Goran Aranđelović, ali je ime promenio u Željko Ćosić. Posle beksta iz Makedonije 2005. godine, gde je osuđen na višegodišnju robiju zbog dvostrukog ubistva prilikom pljačke, postao je Kliment Isaković. Posle toga promenio je samo prezime i to u Jovanović, a poslednji identitet mu je često ime i prezime u Srbiji - Nikola Jovanović.

(Kurir.rs/Blic, A.Ž.A., S.G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track