Profesorki polomio kuk zbog keca
Foto: Juzne Vesti

Učenik

Profesorki polomio kuk zbog keca

Crna Hronika -
Pretpostavlja se da je A.K. profesorki Tikici Ilić (59) naneo teške povrede zbog jedinice iz matematike

VLADIČIN HAN - Učenik prvog razreda gimnazije "Jovan Skerlić" u Vladičinom Hanu A.S. (15) osumnjičen je da je nogom udario u leđa profesorku matemetike, koja je pri padu polomila kuki.

A.K. je profesorki Tikici Ilić (59), kako se pretpostavlja, naneo teške povrede zbog jedinice iz matematike.

"A.K. je osumnjičen za nanošenje teške telesne povrede, postupak je u toku i protiv njega će biti podneta krivična prijava, a biće uključen i Centar za socijalni rad u Vladičinom Hanu", kazao je portparol policije u Vranju Dragan Stamenković.

Profesorki matematike Tikici Ilić (59) ugrađen je u ponedeljak veštački kuk na Ortopediji Kliničkog centra u Nišu.

"Videla sam da me je pratio. Jednog momenta se izgubio iz mog vidokruga, ali sam pet minuta kasnije osetila jak udarac nogom u predelu bubruga, pala sam i polomila kuk. Povredila sam i desnu ruku. Strašno se osećam. Sa učenicima imam korektne odnose, a njemu sam dan ranije pokušala da popravim jedinicu, ali nije znao odgovor ni na jedno pitanje", ispričala je profesorka.

Napad na profesorku desio se 22. juna u prepodnevnim satima, 500 metara od škole.

"Samo pola sata ranije učenik je bio sa ocem kod direktora škole. Ubeđivali su ga da ja navodno namerno neću da mu popravim jedinicu. Odbila sam potom da nasamo razgovaram sa ocem učenika", dodala je profesorka, koja je izašla sa intenzivne nege.

Direktor gimnazije Ivica Marković je rekao da sličan slučaj u toj školi sa oko 300 učenika nije zabeležen i da je A.S. isključen iz škole posle tog incidenta.

A.S. je imao nekoliko jedinica i bio je pred isklučenjem zbog 222 neopavdana izostanaka, ali nije pokazivao agresivnost.

Nastavničko veće je osudilo napad na našu koleginicu, a učenika smo isklučili iz škole, ne zbog napada jer se to desilo van škole, nego zbog neopravdanih izostanaka sa časova", kazao je direktor Marković.

On je dodao da je profesorka Ilić dobar kolega i da nikada nije imala problema sa učenicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track