PORODICA JELENE MARJANOVIĆ DOVODI TAJNE SVEDOKE: Neki od njih biće veoma interesantni javnosti!
Foto: Privatna Arhiva

NAJAVA ADVOKATA

PORODICA JELENE MARJANOVIĆ DOVODI TAJNE SVEDOKE: Neki od njih biće veoma interesantni javnosti!

Crna Hronika -

Porodica ubijene pevačice Jelene Marjanović predložiće više svedoka koji bi mogli da pomognu u rešavanju tog slučaja, a neka od njihovih imena mogla bi da budu veoma interesantna javnosti.

Nebojša Milosavljević, beogradski advokat koji od pre nekoliko dana zastupa 11 članova porodice ubijene pevačice Jelene Krsmanović-Marjanović, kaže da će i tužilaštvo predložiti dosta svedoka, a to će sigurno učiniti i odbrana.

"Očekujem dosta iznenađena po tom pitanju. I mi ćemo imati svedoke, ali o njima je još rano govoriti i neka imena će, sigurno, biti interesantna za javnost" naglašava advokat Milosavljević.

On dodaje da neće samo svedoci biti iznenađenje.

"Nije nemoguće da se u toku postupka, pored Zorana Marjanovića, pojavi još ljudi koji mogu biti osumnjičeni i čiju će ulogu sud utvrđivati", kaže Milosavljević.

Deset dana pre saslušanja prvih svedoka iz Jelenine porodice, familije Krsmanović koju zastupa, Milosavljević kaže da se sa predmetom još upoznaje. Prema njegovom mišljenju, važno je da je sve krenulo, a rasplet će biti u istrazi.

Tim koji zastupa porodicu brutalno ubijene pevačice koncentrisaće se na dokaze koji su u predmetu. Naš zadatak i cilj je da maksimalno pomognemo tužiocu koji vodi postupak. Ali nećemo ometati odbranu osumnjičenog da postupa po zakonu. U istrazi je najvažnije utvrditi tri stvari - vreme ubistva, mesto i motiv zločina - objašnjava advokat Milosavljević i dodaje da će veliku ulogu u tome odigrati i tim stručnjaka na čelu sa Nenadom Šipkom iz Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu.

O krivici sada osumnjičenog Zorana Marjanovića, supruga pevačice, koji je uhapšen 15. septembra i od tada je u pritvoru, Milosavljević ne želi da se izjašnjava i kaže da je rano o tome govoriti.

"Svi moramo poštovati prezumpciju nevinosti. Niko nije kriv dok ne bude pravosnažne presude", kaže Milosavljević.

On takođe ne želi da prejudicira da li je možda bilo podstrekača na ubistvo i ko bi to mogao da bude, jer je, naglašava, istraga a početku, ali se nada da će se sve ustanoviti.

Ono što je, prema rečima advokata Milosavljevića, veoma važno jeste da postupak mora da bude transparentan i da javnost bude uključena.

"Dosta me podseća na “slučaj Ćuruvija”. Ima misterije, nagađanja, pretpostavki kao i u slučaju ubistva novinara pre 18 godina. Iako je prošlo toliko godina, podignuta je i optužnica, ali u javnosti nije sve razjašnjeno u vezi s tim zločinom. Mi ne želimo da ovaj slučaj bude takav", navodi zastupnik Jeleninih rođaka.

Marjanovići ne moraju da svedoče

"Članovi porodice Zorana Marjanovića, koji se tereti za teško ubistvo supruge Jelene, privilegovani su svedoci. Oni, po zakonu, mogu da se pozovu na svoje zakonsko pravo i ne moraju da svedoče", navodi advokat Milosavljević koji ne želi da spekuliše s tim da li će još neko od Jeleninih ukućana možda biti osumnjičen za njeno ubistvo.

Kurir.rs/Blic/Ana Ž. Adžić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(EKSKLUZIVNI SNIMAK) NIKAD OBJAVLJEN INTERVJU: Pogledajte kako su Marjanovići pričali dok još nije pronađeno Jelenino telo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track