Najnovije vesti

(FOTO) RANJEN JE USPEO DA PREBIJE KNELETA! Bokser, kockar i vlasnik lanca kladionica Njegovom smrću počela je KRVAVA DECENIJA CG ASFALTA
Foto: Privatna Arhiva

Zoran Kovačević Koča

(FOTO) RANJEN JE USPEO DA PREBIJE KNELETA! Bokser, kockar i vlasnik lanca kladionica Njegovom smrću počela je KRVAVA DECENIJA CG ASFALTA

Crna Hronika

Zoran Kovačević Koča, jedan od retkih žestokih momaka koji nije voleo da se slika, bio je specijalista za barbut i vlasnik nekoliko najuglednijih kockarnica.

U mladosti je bio uspešan bokser Partizana i u vezi sa Svetlanom Cecom Kitić, ženom koja je proglašena za najbolju svetsku rukometašicu svih vremena.

Imao je i sukob sa Kneletom u kafiću "Tifani" na Voždovcu kada ga je Knele upucao u noge, ali je i tako ranjeni Koča uspeo da udari pesnicom Kneleta.

Za Koču se pisalo da je navodno bio umešan u ubistvo Mićka Talijana u Budvi, jer je u Kočinom stanu u Beogradu pronađen Mićkov pištolj. Tada su uhapšena braća Jugoslav i Petar Pajić koji su priznali da su likvidirali Talijana u septembru '91. godine, a zatim su oslobođeni kada su povukli priznanje. Sve je to zakomplikovalo slučaj koji nikad nije rešen. Tada je počela krvava decenija crnogorskog asfalta. Mićko nije važio za žestokog momka iako ih je sve poznavao, bio je plejboj, zavodnik i kockar. Dovodio je u Crnu Goru mnoge svetske zvezde. Zato neki misle da je do sukoba Koče i Mićka došlo zbog kocke.

Koča, bivši bokser, kockar i vlasnik lanca kockarnica i sportskih kladionica u Srbiji, ubijen je '98. u naselju Braće Jerković dok je pokušavao da startuje auto. Ubistvo su izvršila dvojica napadača, koja nisu otkrivena.

Ubica je ispalili su u njega nekoliko metaka iz automatske puške, a kada je Koča pokušao da se spasi bacajući se na suvozačevo mesto, napadači su mirno obišli Kočin BMW 318 i nastavili da puca sve dok se nisu uverili da je Koča mrtav.

U beogradskom podzemlju ovo ubistvo je okarakterisano kao nastavljak kockarskog obračuna, a takođe je bilo očigledno da je Kovačević ubijen pred početak Svetskog prvenstva u fudbalu, jer bi na njemu preko lanca svojih kockarnica zaradio milione.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-e!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...