GODINU DANA OD UBISTVA VOĐE NAVIJAČA PARTIZANA: Još se ne zna ko je likvidirao Mutavog!
Foto: Saša Pavlić

BEZ POMAKA

GODINU DANA OD UBISTVA VOĐE NAVIJAČA PARTIZANA: Još se ne zna ko je likvidirao Mutavog!

Crna Hronika -

Ministar Nebojša Stefanović dan posle zločina rekao da policija zna ko je ubio Aleksandra Stankovića i objavio rat mafiji, ali do danas niko nije uhapšen

BEOGRAD - Aleksandar Stanković (30), poznatiji kao Sale Mutavi, jedan od vođa navijača Partizana, ubijen je pre tačno godinu dana, 13. oktobra prošle godine, dok je ulazio u svoj automobil u blizini Centralnog zatvora. Hapšenje i saslušanje onih koji su se dovodili u vezu s likvidacijom navijača počelo je gotovo iste večeri, ali oni koji su ubili Stankovića do danas nisu iza rešetaka.

- Oni koji su bili privođeni posle isteka policijskog zadržavanja od 48 sati puštani su na slobodu jer nije bilo dokaza da su učestvovali u likvidaciji. Više desetina osoba policija je do sada saslušala, neki su bili i poligrafski testirani, ali od indicija ko bi mogao da stoji iza zločina do današnjeg dana nema velikog pomaka u istrazi - kaže za Kurir izvor upućen u istragu.

foto: Saša Pavlić

Uhapšen pa pušten

Podsetimo, samo dan posle ubistva Saleta Mutavog, ministar policije Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare izneo je nagoveštaj o tome u kom pravcu istraga vodi.

- U pitanju je najorganizovanija kriminalna grupa na Balkanu, iz jedne od bivših republika SFRJ. Policija je u toku noći privela jedno lice koje je osumnjičeno da je saizvršilac ovog dela, a za još nekoliko se traga i mislimo da imamo dobar pravac što se tiče rasvetljavanja ovog slučaja - rekao je Stefanović i tada, 14. oktobra prošle godine, objavio „rat mafiji“. Uhapšeni je, međutim, brzo pušten, a od „rata mafiji“ nije bilo ništa. Svedoci smo da su se mafijaška ubistva od tada nastavila, i skoro po pravilu, nijedno nije rešeno. O ubistvu jednog od najbližih prijatelja govorio je i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, protiv kog je pre nekoliko dana potvrđena optužnica za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića.

- Nismo mi nevini, ne mogu to da kažem. Da znamo šta se desilo sa Saletom - znamo, nismo budale. Mnogima smo stali na žulj, mnogi su se udružili protiv nas i desilo se to što se desilo - rekao je u decembra prošle godine Belivuk u intervjuu Njuzviku dok je još bio na slobodi.

foto: Saša Pavlić

Obračun dva klana

Iako on nije želeo da kaže ko stoji iza likvidacije, izvori iz istrage otkrili su da je motiv najverovatnije sukob s vrhom suparničke kriminalne organizacije. Spekulisalo se da je Stanković jednom od vođa udario šamar.

- Veruje se da je Stankovićeva likvidacija nastavak obračuna dva zavađena crnogorska klana, koji je počeo posle nestanka tovara od 300 kila kokaina - dodaje on. Inače, Stanković je široj javnosti postao poznat posle napada dvojice njegovih prijatelja na Miloša Vazuru, što su snimile sigurnosne kamere na stadionu Partizana. On je bio pravosnažno osuđen na pet i po godina zatvora zbog trgovine drogom, ali kaznu nije izdržao jer je više puta uspeo da odloži odlazak na robiju.

foto: Saša Pavlić

Ekipa Kurira

Veze i prijateljstva BLIZAK S VRHOM MUP I PARTIZANA

Sahrani vođe navijača Partizana, kako su mediji tada preneli, prisustvovali su predstavnici uprave fudbalskog kluba i pojedini fudbaleri. Posle ubistva, podsetimo, fudbaleri Partizana su na meč protiv Voždovca izašli na teren u majicama s likom ubijenog Stankovića, a to su učinili i košarkaši crno-belih. Inače, pokojni vođa Partizana navodno je bio i izuzetno blizak sa Dijanom Hrkalović, državnom sekretarkom MUP, koja je trebalo da mu bude kuma na venčanju s dugogodišnjom devojkom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track