ZORAN MARJANOVIĆ "PADA" U PONEDELJAK?! Forenzički psiholozi otkrivaju: ODAĆE GA SAUČESNICI!
Foto: Damir Dervišagić

ZORAN MARJANOVIĆ "PADA" U PONEDELJAK?! Forenzički psiholozi otkrivaju: ODAĆE GA SAUČESNICI!

Crna Hronika -

- Zoran Marjanović je narcisoidna ličnost i za sebe smatra da je iznad situacije u kojoj se nalazi. Zbog toga još ‘ne puca‘ i ne govori ništa o ubistvu svoje žene - kriminolog Zlatko Nikolić

Mesec dana od hapšenja Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge Jelene Krsmanović na videlo su isplivale kontradiktornosti u njegovim izjavama, o stavu prema mrtvoj supruzi, ali i nelogičnosti u izjavama pre i nakon što je beživotno telo njegove supruge pronađeno u kanalu kod nasipa u Crvenki.

Predloženi su svedoci koji će biti ispitani od naredne nedelje, među kojima su i njegov otac i brat Vladimir i Miloš, ali i sestra od strica Jelene Krsmanović Teodora.

Porodica Zorana povukla se u kuću, prestali su da daju izjave i vešto izbegavaju svaki kontakt sa novinarima. Pritisak koji je na njima ogleda se u izjavi Vladimira Marjanovića, odmah po Zoranovom hapšenju, kada je izjavio da je njegova snaja imala ljubavnika koji ju je ubio.

Samim tim postavlja se pitanje: "Hoće li Marjanovići ‘pući‘ pod pritiskom i izneti sve tajne vezane za 2. april 2016. godine, kada je Jelena Krsmanović brutalno ubijena na nasipu u Crvenki?" Saslušanje Vladimira i Miloša Marjanovića, kao i Teodore Krsmanović zakazano je u ponedeljak 16. oktobra u Višem tužilaštvu.

Prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, Zoran Marjanović neće tek tako pući pod pritiskom, jer on je narcisoidan čovek, koji smatra da je iznad situacije u kojoj je.

- Pritisak je nad celom njegovom porodicom. Stoga, znajući kako saučesnici reaguju kada bude stani-pani, ne bi me čudilo da neko od njegovih članova porodice nešto ne kaže pokušavajući da sebe sačuva - priča Nikolić.

S druge strane, Milan Kostić, sudski veštak i forenzički psiholog, smatra da će onog trenutka kada bude podignuta optužnica protiv Zorana Marjanovića čitava priča dobiti drugačiji obrt i dimenziju.

- Optužnica će biti ključni trenutak. Onda kada se dokazi protiv njega obelodane, pretpostavljam da će to biti taj trenutak koji može da izazove reagovanje i promeni dosadašnju taktiku i strategiju odbrane okrivljenog.

Meni se čini da kod njega postoji verovanje da stvari po njega nisu otišle daleko - objašnjava Kostić.

Prema njegovim rečima, podizanje optužnice protiv Marjanovića značiće da mu tlo pod nogama izmiče.

- S tim u vezi, očekuje se reakcija koja bi doprinela njegovom otvaranju prema slučaju. Jer mi osim njegove negacije da je to delo počinio nemamo nikakav drugi način odbrane - navodi on.

Kako kaže Kostić, posebno je interesantno posmatrati Zoranovu porodicu i čitav porodični krug.

- Kod njih je na neki način sve uzajamno povezano te kada bude podignuta optužnica, čitav sistem odbrane može biti zajednički stav koji će možda biti obuhvaćen nekom vrstom kontraoptužbe prema žrtvi. Takođe, tada može da se očekuje da neko od njegovih članova porodice pukne pod pritiskom i ispriča ono šta zna o ubistvu Jelene - ističe naš sagovornik.

Saslušanja u ponedeljak - svedoče otac i brat

Saslušanje Vladimira i Miloša Marjanovića, kao i Teodore Krsmanović zakazano je u ponedeljak 16. oktobra u Višem tužilaštvu. Nakon njih, krajem ovog meseca biće ispitani ostali svedoci čija imena stoje u krivičnoj prijavi podignutoj protiv Zorana, među kojima je i supruga Zoranovog brata Miloša Milica, ali i misteriozna bliska prijateljica porodice Marjanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track