UBISTVO PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ: Svedoci otkrivaju istinu o zločinu
Foto: Privatna arhiva

Istraga: U ponedeljak kreću saslušanja svedoka

UBISTVO PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ: Svedoci otkrivaju istinu o zločinu

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu na spisku svedoka ima daleko veći broj od osam ljudi i njihovi iskazi mogli bi da reše misteriju ubistva pevačice Jelene Marjanović u Borči

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge, pevačice „Granda“ Jelene Marjanović, predložiće daleko veći broj svedoka za saslušanje od osam imena, koliko se našlo u krivičnoj prijavi koju je protiv osumnjičenog podnela policija, saznaje Kurir.

Teodora prva

- Primili smo poziv za saslušanje prvih svedoka, 16. oktobra. Toga dana trebalo bi da bude saslušana oštećena Teodora Krsmanović, kao i prva dva svedoka. Zasad ne znamo koliko će još osoba biti na spisku tužilaštva - rekao je za Kurir jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Veljko Delibašić.

On nije želeo da nagađa koga bi sve tužilaštvo moglo da pozove na saslušanje, ali pojašnjava da spisak svedoka može da bude daleko duži, ali i kraći. Međutim, kako izvor upućen u istragu otkriva za Kurir, zasad je izvesno da su pozive za ponedeljak primili Vladimir i Miloš Marjanović.

- Prvi svedoci biće brat i otac osumnjičenog za teško ubistvo, za koje je zakonom zaprećena kazna do 40 godina zatvora. Međutim, pošto je reč o najbližim srodnicima osumnjičenog, oni imaju zakonsko pravo da odbiju da svedoče - objašnjava naš sagovornik.

Osim Marjanovića, Više tužilaštvo tokom istrage planira da sasluša i Janinu vaspitačicu, Jelenine prijateljice, ali i nekoliko komšija i meštana Borče.

Produžili mu pritvor

- Među svedocima biće i žena koja je čuvala koze na nasipu i koja je već ispričala da je kobnog dana videla Zorana i Janu u Crvenki, ali da nije videla Jelenu. Ispričala je ranije i da nikada nije videla Jelenu Marjanović da trči nasipom - otkriva sagovornik iz istrage.

Zastupnik porodice ubijene pevačice, advokat Nebojša Milosavljević, kaže da će i familija pokojne Jelene imati predloge za saslušanje novih svedoka.

- Neka od imena biće iznenađenje, ali još ne želimo da govorimo o tome - kaže Milosavljević.

Marjanoviću je juče Viši sud produžio pritvor za još 30 dana.

Kurir / J. Spasić - J. Ivić

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li su ovo ključni dokazi protiv Zorana Marjanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track