Vlasnik auta: Greškom su mi zapalili ferari
Foto: KURIR

iznenađen

Vlasnik auta: Greškom su mi zapalili ferari

Crna Hronika -
Petrovčanin Milan Kaloštrović (37) rekao inspektorima iz Beograda da ne zna ko bi mogao da stoji iza napada

PODGORICA - Šta je razlog paljenja "ferarija" ne zna ni vlasnik luksuznog auta, Petrovčanin Milan Kaloštrović (37)! Njegov "ferari", koji je bio parkiran u podzemnoj garaži u Pajsijevoj ulici u Beogradu bio je vredan skoro 100.000 evra, pišu podgorične Vijesti.

Napadači su oko 4 sata ujutro polili benzinom automobil i zapalili, nakon čega su uspjeli da umaknu, a policija veruje da su u paljenju učestvovala dvojica muškaraca, koji su pobegli BMW-om. Vozilo nije potpuno izgorelo. Oštećen je enterijer, a vatrogasci su spasili od vatre oko 30 odsto automobila. Kaloštrović je u vreme napada bio u Petrovcu, a juče se nije javljao na telefone, koji su bili dostupni redakciji Vijesti.

Tokom dana njega su iz Beograda pozvali inspektori i saopštili mu da je njegov automobil uništen u podzemnoj garaži, a on je tokom razgovora bio više nego iznenađen događajem.Kako je rečeno Kaloštrović je inspektorima rekao da ne zna ko bi imao motiv da mu uništi automobil, objašnjavajući da je verovatno reč o grešci.Kaloštrović potiče iz bogate petrovačke porodice, a u Crnoj Gori se godinama bavi ugostiteljstvom i građevinskim poslovima. U Beogradu takođe ima svoje firme, a nedavno je u Ulici Strahinjića Bana otvorio elitni kafić "Siti" u koji je uložena pozamašna svota novca.

Srpska policija nema krivični dosije Kaloštrovića, a u Crnoj Gori je 2003. godine protiv njega vođenja istraga zbog sumnje da je pokušao da ubije Milana N. Brežanina. Kaloštrović se sumnjičio da je 20. oktobra te godine u tunelu Haj Nehaj ispalio više hitaca u pravcu Brežanina, a tokom napada mladić je pogođen sa tri metka u noge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja