DA LI JE OVO NAJVEĆA NELOGIČNOST SLUČAJA MARJANOVIĆ? Advokat: Kuma se čula s Jelenom u 16:42! ZORAN: Nestala je u 16:10 i od tada se nije javljala?
Foto: Privatna Arhiva

KO JE OVDE LUD?

DA LI JE OVO NAJVEĆA NELOGIČNOST SLUČAJA MARJANOVIĆ? Advokat: Kuma se čula s Jelenom u 16:42! ZORAN: Nestala je u 16:10 i od tada se nije javljala?

Crna Hronika -

Greška ili zavaravanje javnosti?

U Višem tužilaštvu u Beogradu danas je, saslušanjem svedoka, nastavljena istraga o ubistvu Jelene Marjanović.

Pozivu pravosudnih organa odazvali su se svekrva pokojne pevačice Zorica Marjanović, Zoranov sin Uroš, kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović i policajac koji je prvi došao na nasip.

- Po savetu odbrane niko od porodice nije svedočio, ne zato što nemaju šta da kažu, već jednostavno da se ne bi ulazilo u razne spekulacije oko toga da li je bilo ovako ili onako, rekao je advokat Zarić medijima.

foto: Filip Plavčić

On je rekao sledeće:

- Apsolutno je utvrđeno da je pokojna Jelena razgovarala telefonom sa Verom Vukomanović toga dana u 16.42 časova, što je ona potvrdila, a što znači da sve spekulacije oko prethodnog dana više ne dolaze u obzir. Policajac iz Borče koji je svedočio, tačno je napomenuo šta se dešavalo tog dana, koliko su pretraživali nasip zajedno sa Zoranom i koliko je još ljudi posle tu došlo, tako da je apsolutno nemoguća priča da je Zoran mogao da izvrši to krivično delo za 10 minuta i da bude i krvav, i blatnjav, i mokar, a da se pritom nalazi sa čovekom na nasipu. Prema tome, posle današnja dva svedoka, odbrani je apsolutno i potpuno jasno da on nije mogao da izvrši ovo krivično delo - podvukao je Zarić uz napomenu da će saslušanja biti nastavljene i iduće nedelje.

Ipak, kad se uzmu u obzir detalji istrage, ali i vreme smrti koje je pokazala obdukcija, dolazi se do određenih nelogičnosti.

Naime, advokat Zarić rekao je da je pokojna razgovarala sa kumom Verom u 16.42 časova. Ipak, njena majka pokušala je da je dobije u 16.50 ali joj je poziv odbijen, piše u policijskim zapisima.

foto: Stefan Jokić

Ono što se sa celom pričom ne slaže jeste sama izjava supruga pokojne Jelene, Zorana Marjanovića, koji je rekao da je on Jelenu koja je na trčanje otišla u 15.30 počeo da traži u 16.10 časova.

- Ja i dete ostajemo, ona odlazi da trči... Kasnije krećemo, zovi, traži, nema, kraj. Kakav je samo osećaj da se vratiš kući bez voljene osobe, posle kasnije sa detetom, plakanje, to je užasna stvar - rekao je Marjanović u aprilu prošle godine.

Ono što je čudno jeste upravo razgovor sa kumom Verom, a o kojem je govorio pravni zastupnik Zorana Marjanovića. Ukoliko je Zoran počeo da traži Jelenu u 16.10 i da je istovremeno zove, a da ona na njegove pozive ne odgovara, kako je moguće da se samo kumi Veri javila u 16.47 časova, da bi već tri minuta kasnije odbila poziv majci.

Da li je posredi greška advokata, kume, ili nešto treće?

Još jedna misterija vezana za ovaj slučaj jeste i to što se u 17.20 neko javio na Jelenin telefon i ćutao 40 sekundi.

Obdukcijom je utvrđeno da je pevačica ubijena između 16.47 i 17.20 časova.

(M. B.)

foto: Aleksandar Cile Jovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Majka Zorana Marjanovića pobegla od novinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track