STRAHOVITA EKSPLOZIJA U MOKRINU: Taksista izgoreo dok je pretakao gorivo
Foto: Saša Urošev

UŽAS

STRAHOVITA EKSPLOZIJA U MOKRINU: Taksista izgoreo dok je pretakao gorivo

Crna Hronika -

Taksista Sava Vincić (47) preminuo je od posledica teških opekotina koje je zadobio u požaru u garaži, njegov prijatelj Željko R. (49) u kritičnom stanju

Sava Vincić (47), taksista iz Mokrina, preminuo je juče u novosadskom kliničkom centru od posledica povreda koje je zadobio u požaru koji je izbio prilikom pretakanja goriva.

Teške opekotine zadobio je i njegov prijatelj Željko R. (49) iz Mokrina, inače bivši policajac, koji je takođe prebačen u novosadski klinički centar.

Tragedija se dogodila u petak, kada je pukla sijalica u pomoćnoj prostoriji Savine kuće gde se nalazilo gorivo.

Borba za život

- Sava je držao gorivo u garaži jer je bio taksi prevoznik. Željko mu je pomogao da ga prebace iz jednog kanistera u drugi. Međutim, baš u tom trenutku eksplodirala je sijalica. Došlo je do varničenja u prostoriji sa isparenjima od goriva, pa su usledili strahovita eksplozija, a potom i požar - priča izvor Kurira.

Obojica muškaraca su odmah prebačena bolnicu:

- Opekotine su kod obojice zahvatile celo telo. Jedan muškarac je imao opekotine opasne po život. Zbrinuli smo ih i uputili u Urgentni centar novosadskog kliničkog centra - izjavio je dr Jovan Jakonić, pomoćnik direktora bolnice u Kikindi.

Sava Vincić je u međuvremenu preminuo, dok se njegov komšija bori za život.

- Ž. R. je teškog opšteg stanja i nalazi se u intenzivnoj jedinici Urgentnog centra - saopštila je Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra Vojvodine.

Kolege nastradalog taksiste još ne mogu da veruju da su ostali bez prijatelja i saradnika.

Ostavio tri ćerke

- Sa Savom smo godinama jeli gorak šoferski hleb. Sava je sa sa dva kombija prevozio radnike nekoliko kikindskih firmi, ali i sportiste. Sjajan čovek, brižan suprug i otac tri ćerke. Najstarija je studentkinja medicine, dok su bliznakinje učenice četvrtog razreda kikindske srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“ - ispričali su oni.

I taksisti su čuli da je fatalnog jutra Sava pokušavao da spase i sebe i kuću.

- Čak je uspeo da skine odeću i u svesnom stanju uđe u sanitetsko vozilo - pričaju kolege.

Sava Vincić sahranjen je juče na lokalnom groblju u Mokrinu.

Komšije šokirane

SERIJA EKSPLOZIJA POTRESLA MOKRIN

Komšije sa kojima smo razgovarali naveli su da ovakvu tragediju ne pamte.

- Koliko smo čuli, nesreća se dogodila iza kuće Vincića. Čuli smo nekoliko strahovitih eksplozija, pa su svi počeli da zovu Hitnu pomoć i vatrogasce - rekle su komšije.

Kurir / Saša Urošev

Foto: Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja